Hatodik alkalommal szervezett nyári néptánctábort a Bán László vezetésével működő Batsányi Táncegyüttes július 26-a és 30-a között. Rekordot döntöttek, közel nyolcvan fiatal jelentkezése bizonyította a tábor növekvő népszerűségét. Idén újítottak is, valódi, élő zenekar húzta, pengette minden egyes nap a talpalávalót. A napi 4-5 óra intenzív elfoglaltságra a hét folyamán betanult szép táckoreográfiákkal tették fel a koronát a táborlakók a zárónapra érkezett szülők, nagyszülők örömére.

 

A vakáció mindig remek alkalom arra, hogy legalább egy hétig azzal foglalkozzon a fiatalság, amit nagyon szeret. A Batsányi Táncegyüttes fiataljai, az utánpótlás korosztálya számára a népi kultúra, a népi játékok, a népzene, legfőképpen pedig a tánc az, ami még egy kellemes strandolással szemben is vonzerőt jelent.

 

 

 

Buzás Balázs a tapolcai táncegyüttes vezető táncosa, oktatója lapunknak elmondta, a nyári tábort részben saját nevelésű fiataljaik, kisebb részben pedig “külsősök”, nem néptáncos, vagy éppen más közösségekben táncoló fiatalok vették igénybe. Megtudtuk, Sohár Kovács Beatrix és Orbánné Dézsi Éva irányításával külön foglalkoztak az ovisokkal, Buzás Balázs és Kiss Bernadett pedig az iskolás korosztályt istápolta. Bán László művészeti vezető a tánctábor megvalósításához feltétlenül szükséges adminisztrációs, technikai jellegű háttérmunkákat vette a vállára. Ahogy a korábbi években, idén is igyekezetek valami újdonsággal szolgálni a kis táncosok irányába, ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy beviszik az élő népzenét a tábor életébe. A vajdasági tamburás Csasznyi Imre és zenekara örömmel vállalta a felkérést. A kirándulás sem maradt el, ezúttal a közeli Diszel volt a végcél, ahol  nem maradhatott el a népviseletbe öltözött gyerekek közös fotózása sem, hiszen ez a program a fiatalok nagy kedvence minden évben. /Töreky L./  Fotók: Batsányi Táncegyüttes

 

 

 

 

 

 

Vakáció a néptánc jegyében- egyre népszerűbb a Batsányi Táncegyüttes nyári tábora

| hírek, közélet, kultúra, oktatás |