Az augusztus 29-i rendkívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen a TIAC körüli jogi és gazdasági problémák mellett, ezekről korábban már beszámoltunk, további négy előterjesztést vitattak meg a képviselők.  

 

 

Egyhangú támogatást kapott a „Tapolca, közösségi tér korszerűsítése” tárgyú projekthez ( a 3-as és 5-ös  Y-házak mögötti  régi játszóteret érinti)  többletforrást biztosító előterjesztés.  A képviselők 18 millió forint pluszt szavaztak meg a tárgyi közbeszerzési eljárás tekintetében korábban rendelkezésre álló 65 millió forintnyi fedezet megemelésére.

 

Ellenállásba ütközött a „Tapolcai Malom-tó szökőkút megjavítása”- című napirendi pont elfogadása.  Az előterjesztés szerint, egyetlen beérkező árajánlat alapján  3.189.840 Ft összegű költségvetési forrást  biztosított a célra a város. A napirendi ponttal foglaltakkal szemben olyan kritikák merültek fel az illetékes bizottságok tagjainak részéről, hogy a szökőkút-javítás kivitelezőjének közel 3.2 millió forintról szóló csatolt árajánlata nem elég részletes. Végül azt a módosító indítványt fogadta el a testület, hogy a következő ülésen, megismerve a részleteket, újra szavaznak a szökőkút ügyében.

 

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete még márciusban kötelezettséget vállalt a Bárdos Lajos Általános Iskola műfüves pályájának felújításához szükséges bruttó 1.554.734 Ft összegű önrész biztosítására. A Magyar Labdarúgó Szövetség a pályázatot pozitív elbírálásban részesítette, 2022. augusztus 10-én megküldte az Együttműködési Megállapodás tervezetét,  de a mellékletben a 10%-os önrész összegét bruttó 1.925.737 Ft összegben határozta meg. A két összeg közötti differencia bruttó 371.003 Ft. A felújítás sikeres megvalósítása érdekében a hiányzó összegre 10 igen szavazattal, két tartózkodás mellett biztosította a támogatást  a Képviselő-testület.

 

Kettő, a polgármesteri beszámolója szerint, kifejezetten rossz állapotú önkormányzati lakást jelölt volna ki  a város értékesítésre. Az egyik a Tapolca, Fő tér 17-21. 1. emelet 3. szám alatti, belterület 2821/A/11. helyrajzi számú, 62 nm alapterületű, műemlék besorolású, lakás megnevezésű forgalomképes ingatlan, minimum 23 és fél millió forint értékben. A másik, a  Tapolca, Fő tér 19. 1. emelet 4. szám alatti, belterület 2821/A/12. helyrajzi számú, 62 nm alapterületű, műemlék besorolású, lakás megnevezésű forgalomképes ingatlan, amelyért legkevesebb 22 millió 756 ezer forintot szeretne kapni az önkormányzat. A város polgármestere hangsúlyozta, az épületek jó elhelyezkedésűek, de rendkívül rossz állapotúak, felújításuk bőven meghaladja a város anyagi lehetőségeit. Az érvek ellenére a testület öt igen és hét tartózkodás mellett egyelőre nem támogatta az előterjesztést. Az ülés napirendi pontjaiban foglaltak a tapolca.hu oldalon teljes terjedelmükben megtekinthetők. /Töreky L./

 

Elfogadott többletforrások, módosító indítványok…

| gazdaság, hírek, önkormányzat |