Az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) a 2021/2022-es labdarúgó idényben nyújtott kimagasló szakmai munkájáért, a legjobb játékvezetőnek járó díjat Bognár Tamásnak ítélte, aki az idei Magyar Kupadöntőt is dirigálta.

 

Tamás Sárváron kezdett focizni, ahol egy sérülést követően állt át a síp túloldalára. Sérüléséből felépülve eleinte párhuzamosan focizott és meccset vezetett, azonban hamar rájött, hogy a kettő együtt nem fog menni hosszútávon, így a játékvezetés mellett tette le a voksát. Karrierjét lépésről lépésre tervezte és alakította. Először megyei III. osztályú mérkőzéseken fújta a sípot, majd ahogy rutint szerzett és egyre kevesebb hibával irányította a mérkőzések menetét osztályokat lépve felfelé végül elérte a nemzetközi szintet. Szerinte hibátlan játékvezetés nincs és nem is lesz, de törekedni kell arra, hogy minél kevesebb hibás döntés szülessen, hiszen ez viszi előre a játékot. Talán a labdarúgás az egyetlen olyan sportág, ahol a játékvezetők is ugyanolyan kemény fizikai terhelésnek vannak kitéve, mint a játékosok, ezért Tamás is heti hat edzésen készül a hétvégi meccsekre.

 

Bognár Tamás keményen edz, hogy bírja a tempót a top ligákban futballozó játékosokkal fotó: Havasi

 

Véleménye szerint a játékosokkal meg kell és meg is lehet találni a közös hangot, bár barátságok nem alakulnak ki egymás között, azonban a kölcsönös tiszteletet ki lehet vívni. Több világsztárnak fújt már meccset, sok ezer ember előtt, de ez őt csak inspirálja és jobb munkára ösztönözi, nem esik kétségbe, ha egy tömött stadion gyepére kell kiszaladnia. Legemlékezetesebb mérkőzést nem tud kiemelni, hiszen annyi országban és nagy nemzetközi tornán vett részt, hogy mind nagyon kedves számára. Szívesen emlékszik vissza az elsőkre.

 

Határozottság és magabiztosság jellemzi a játékvezetőt fotó: Helyszíni

 

Az első megyei meccsére, az első NB1-es megmérettetésre vagy épp az első nemzetközi mérkőzésére. Rendezett, erős családi háttér nélkül elképzelhetetlen lenne számára ez az életvitel, hiszen szinte minden hétvégéje foglalt, így nehéz megfelelő időpontot találni például a családi összejövetelekre, de felesége mindenben támogatja, biztos támasza a játékvezetőnek. Unikumnak számít, hogy idősebb lánya is játékvezető, a női N1-ben vezet meccseket és kvalitásai alapján nem kizárt, hogy a jövőben nemzetközi pályákon is láthatjuk majd. /hg/

 

Az évad legjobb játékvezetőjének választották Bognár Tamást

| hírek, sport |