A 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál rekord számú látogatót fogadott 2022. május 20-án az Újpesti Rendezvénytérben. A programra több mint kétezer fiatal jött el személyesen. Azok számára, akik távolmaradtak, az NMHH ( Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) jóvoltából két csatornán közvetítették a fesztivál eseményeit, amelyet Kecskés István és Deutsch Tamás nyitott meg. A tapolcai Alabárdos diákújság munkatársai szerencsések voltak, ők Tapolca Város Önkormányzatának és  polgármesterének a támogatásával elutazhattak és átvehették díjaikat a Budapesti rendezvényen- számolt be az eseményről Zentai Csaba, a Bárdos Lajos Általános Iskola tanára.

 

 

– Újdonság volt, hogy online is követni lehetett a Sajtófeszt eseményeit, ugyanis az NMHH támogatása jóvoltából két csatornán streamelték a programot. Az egyiken a Sajtófesztivál és Klímanap eseményeit, továbbá a Nagy Diák Tesztek döntőit követhették élőben, vagy nézhették vissza, a másik csatornán a Média pódium programjait láthatták az érdeklődők. Itt zajlottak a 2022. évi Tehetségkutató Diákmédia Pályázat és a Net Biztos díjátadója, továbbá a Csodák tárháza program előadásai, valamint a pódiumbeszélgetések olyan médiasztárokkal, mint Szente Vajk és Lil Frakk vagy Szecsó youtuber, influenszer. Az online közvetítések óriási sikert arattak: a programon résztvevő 2.000 diákmédiás mellett a két csatornán már több mint 40 ezren tekintettek bele a Sajtófesztivál programjának közvetítésébe az interneten.

A rendezvényen adták át a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait is, ahol hét kategóriában jutalmazták a legtehetségesebb, legügyesebb, médiával foglalkozó fiatalokat.

 

A díjakat a Sajtófesztivál Média Pódiumán vehették át a díjazottak az UP Rendezvénytérben.

 

 

Az év diáklapja, általános iskolai kategóriában:

1. Libikóka (Hétvezér Általános Iskola, Székesfehérvár)
2. Alabárdos (Bárdos Lajos Általános Iskola, Tapolca)
3. Padtárs (Eötvös Károly Általános Iskola, Vonyarcvashegy)

Különdíj: A természet titkai (Jókai Mór Általános Iskola, Budapest)
Különdíj: HOPPÁ! (Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Nyírgelse)
Dicséret: Szófacsaró (Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Hajdúdorog)

 

Ezúton is köszönjük Tapolca Város Önkormányzatának, és Dobó Zoltánnak, városunk polgármesterének a támogatását, hogy elutazhattunk, és átvehettük a díjat a Budapesti rendezvényen!

 

 

 

A SIKER „KOVÁCSAI”, diákújságíróink, akiknek köszönhetően országos elismertségnek örvend iskolaújságunk, az ALABÁRDOS!: Orbán Dániel, Bogdán Imre, Szűcs Mátyás, Csarmasz Bálint, Soós Ádám, Fejes Viktor, Tanács Szabina, Szabó Norbert, Haga Szabolcs, Király Emőke, Hekli Nándor és Szabó Anna.  /Zentai Csaba/ 

 

A 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon a Bárdos iskola diákújságja 2. helyezést ért el

| hírek, kultúra, oktatás |