Az év legnagyobb vívó eseményét rendezték Budapesten, a Hungexpo területén. Közel 3.000 versenyző mérte össze tudását a háromnapos Diákolimpián.

 

A párbajtőrözők versenyszámaiban a Tapolca Vívóklub fiataljai is szép számmal képviseltették magukat és több érmet is hazahoztak.

 

Bicsérdi Kamilla megnyerte korcsoportját fotó: helyszíni

 

Egyéniben, lány párbajtőr I. korcsoportban Bicsérdi Kamilla aranyérmet, fiú párbajtőr I. korcsoportban Puskás Máté bronzérmet szerzett, míg Cserép Dorina IV. korcsoportban az ötödik helyen végzett.

 

Puskás Máté bronzéremnek örülhetett fotó: helyszíni

 

Csapatban Cséri Sára és Cséri Bence egyaránt a keszthelyi Vajda János Gimnázium csapatát erősítette és a szépen csillogó ezüstérmet szerezték meg. Sára csapata az V. korcsoportban, míg Bence csapata a VI. korcsoportban érte el ezt a szép sikert.

 

Cserép Dorina az ötödik helyig jutott fotó: helyszíni

 

A tapolcai Batsányi János Gimnázium lány csapata a 4. helyen végzett a VI. korcsoportban. A csapatot Kovács Fanni, Kovács Bianka, Konkoly Evelin és Szalma Sára alkotta. A Bárdos Lajos Általános Iskola leány csapata a IV. korcsoportban lett 4., csapattagok: Cserép Dorina, Hegyi Dorka és Konczek Lina Melodi./hg/

 

Vívósikerek a Diákolimpián

| hírek, sport |