A városi sporttelep adott otthont a megye hat hivatásos tűzoltó parancsnoksága csapatának, hogy sportversenyen döntsék el egymás között, ki megy tovább az országos megmérettetésre. Tavaly Pétfürdő vitte el a pálmát, idén viszont a veszprémi hivatásosok lettek a legjobbak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében zajló rangos versenyen.

 

 

Ezúttal Badacsonytomajról, Ajkáról, Pápáról, Balatonfűzfőről, Pétfürdőről és Veszprémből érkeztek hivatásos csapatok, a versenyen sem önkéntes, sem önkormányzati tűzoltók nem vettek, vehettek részt. A tűzoltó csapatok tagjai saját házibajnokságaikon választódtak ki, így elvileg minden résztvevő parancsnokság a legjobbjait hozta el a tapolcai versenyre.

 

A csapatok tagjait Dobó Zoltán polgármester is köszöntötte, aki férfias küzdelemre kérte a katasztrófavédelmi szakembereket

 

 

 

A küzdelem hagyományosan a klasszikus kismotor fecskendő szerelés, váltófutás és akadálypálya futás versenyszámokból állt, a tűzoltók csapatban és egyéniben is megküzdöttek egymással.

 

 

 

A legnagyobb próbatétel a verseny során az akadálypálya futás volt, ahol a bevetéseken is viselt védősisakban, poroltóval, tömlővel szaladva kellett legyűrni a távolságot és az akadályokat. A versenyből végül a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata került ki győztesen, ők vehették át az egyéni és csapatdíjak átadását követően az aranyérmet és az elsőnek járó serleget is. /tl/

 

Veszprém nyerte a hivatásos tűzoltók sportversenyét Tapolcán

| hírek, sport |