A legendás jobbhátvéd, sikeres edző, olimpiai bajnok, Novák Dezső tiszteletére hetedik alkalommal mérkőztek meg egymással a meghívott csapatok a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

 

Az U13-as korosztály számára rendezett emléktornára a Ferencváros, az Illés Akadémia-Haladás, a Dunaújváros PASE, a veszprémi VFC USE, a mosonmagyaróvári Credobus Tehetségközpont valamint a Tapolca IAC VSE korosztályos csapatai fogadták el a meghívást.

 

Bárány Ábelt a torna legjobb tapolcai játékosának választották fotó:hg

 

A labdarúgótornán egykori játékostársak, taní­tványok, kollégák és barátok jelenlétükkel is tisztelegtek Novák Dezső emléke előtt. Nyilas Elek, a szervező Tempó Fradi Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, nagy öröm számára, hogy egykori edzője, Novák Dezső kultusza ma is él. Jó szívvel emlékszik vissza trénerére, akivel közösen számos sikert ért el. Háláját fejezte ki, hogy hetedik alkalommal is otthonra lelt a rendezvény Tapolcán, ahova számos emlék fűzi. Nem feledi azt a megható fogadtatást és szeretetet, amit a Bajnokok Ligája csoportkörébe való bejutás kapcsán kaptak köszönetként a város lakosaitól.

 

 

A TIAC eredményei: TIAC – VFC USE 1:2, TIAC – Illés Akadémia – Haladás 2:1, TIAC – FTC 2:4, Credobus Tehetségközpont – TIAC 3:0, DPASE – TIAC 0:0. A TIAC az 5. helyért szállt harcba a Dunaújváros csapat ellen, ahol azonban nem sikerült a bravúr, 4:2- es vereséget szenvedtek, így a 6. helyen zártak.

 

 

A tornát Veszprém nyerte, 2. lett a Credobus, 3. az Illés Akadémia, 4. a Ferencváros. A torna legjobb tapolcai játékosának Bárány Ábelt választották. Az eredményhirdetést követően a tornát a Ferencváros, a Haladás és a Tapolca öregfiúk csapatainak mérkőzése zárta. Novák Dezső tiszteletére olyan egykori sporttársak jelentek meg, mint: Kereki Zoltán, Rab Tibor, Mucha József, Pogány László, Judik Péter, Hegedűs Péter, Németh Gábor, Bánki József, Telek András, Keller József, Balassa Péter, Nyilas Elek és Szabó Ferenc. Körbeverés után a tornát gólkülönbséggel a Szombathely csapata nyerte.

 

 

Eredmények: Szombathely – TÖFC  6:2 , TÖFC – Ferencváros 4:3 , Ferencváros – Szombathely 8:6. A tornát követően a csapatok közös vacsorán nosztalgiáztak./hg/

 

 

 

 

Novák Dezsőre emlékeztek

| hírek, sport |