Ép ésszel alig elviselhető tragédiát, gyermekeik, rokonaik, barátaik, osztálytársaik, sporttársaik  halálát kell feldolgozniuk a jövőben az élőknek. A 2022-es év első napjának délelőttjén Kisapáti és Tapolca közötti vasúti átjáróban balesetet szenvedett csabrendeki és sümegi fiatalok tragédiája megrendítette az egész országot, de legfőképpen az érintett települések lakóit.

 

Városunkban a balesetet követő napot, január 2-át gyásznappá nyilvánította Dobó Zoltán polgármester, az elhunyt fiatalokért szólt a vasárnapi szentmise a plébánia templomban, gyászolók gyertyái, mécsesei gyúltak a baleset helyszínén.

 

 

A tapolcai polgármesteri hivatal dolgozói, a város polgármestere, alpolgármestere és több önkormányzati képviselője is virágot illetve mécsest helyezett el a tragédia helyszínén. Sümegről és Csabrendekről sokan érkeztek,  többek között Végh László sümegi polgármester is osztozott a jelenlévők gyászában  /fotók:tl/

 

Egy Nemesgulácson tartott szilveszteri buliból Skoda személygépkocsival igyekezett haza tegnap, a kora délelőtti napszakban az öt 17-20 év körüli fiatal, amikor a gépjárművezető valamiért figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa piros jelzését és a sínekre hajtott.

 

A január elsejei szörnyű baleset helyszíne

 

A menetrendszerűen érkező vonat már nem tudott megállni, hatvan méteren keresztül tolta és gyűrte maga előtt az autót, a bennülőknek szinte esélyük sem volt az életben maradásra. Megtudtuk, a szörnyű tragédiában érintetteknek, a balesetben résztvevő vasúti jármű vezetőjének és a helyszínen szolgálatot teljesítő hivatalos személyeknek Tapolca város polgármestere a város által biztosítható anyagi és lelki segítségnyújtást ígér, a MÁV felé pedig azzal a kéréssel fordult Dobó Zoltán, hogy telepítsenek sorompót a helyszínre annak érdekében, hogy a jövőben csökkenjen az esélye a hasonló tragédiák bekövetkeztének. /tl/

 

A barátok, hozzátartozók fájdalma szavakkal leírhatatlan

 

A vasúti balesetben elhunyt fiatalokért szólt a harang és gyúltak a gyertyák Tapolcán

| hírek, közélet, közlekedés, önkormányzat |