Mindenszentek ünnepére, illetve a halottak napjára készülve takarították ki a régi köztemetőt szorgalmas és segítőkész önkormányzati dolgozók, képviselők, helyi civilek, köztük a Tanúhegyek Egyesülete és a Nőklub tagjai a mai nap délelőtt.  

 

 

A város és az Egységben Tapolczáért Egyesület által meghirdetett temetőtakarítási akció nem előzmény nélküli, hiszen a megelőző években már bebizonyosodott, hogy egy nemes cél érdekében szívesen mozdulnak meg a szűkebb környezetükért tenni akaró emberek.  A cél most és korábban is az volt, hogy a városüzemeltetés dolgozóinak munkáját segítve, összegyűjtsék a kegyeleti értékkel már nem bíró mécsestartókat, elszáradt virág- és koszorú maradványokat, törmelékeket, majd azokat műanyag zsákokba rakva, végül  a nagy szemétgyűtő konténerekbe juttassák.

 

 

Fontos szempont volt, hogy kizárólag a sírok melletti részeken és utakon történjen a takarítás, a síremlékeken lévőkhöz nem nyúltak az önkéntesek. Pozitív változást is tapasztalhattak a jelenlévők, hiszen idén a korábbi években megszokottnál jóval kevesebb hulladékot kellett összeszedniük, a temető rendezett, minden szempontból kulturált benyomást keltett. Megtudtuk, köszönhető mindez a temető gondozásáért felelős Cselle-Ház Kft. szakembereinek, nagymértékben Kulman György temető gondnoknak, aki most  is aktívan segítette a civilek társadalmi munkáját.

 

 

 

Az önkéntes temetőtakarítást minden évben személyesen is szorgalmazó és abban aktív szerepet vállaló Dobó Zoltán polgármester lapunknak elmondta, hogy a város idén is csatlakozik az országos TeSzedd- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. – Az akció keretében hamarosan a harasztot fogjuk rendbe tenni, ott is összeszedjük a szétszórt hulladékokat. Aki  szeretne valamit tenni a városért, a környezetünk megtisztulásáért, az csatlakozzon hozzánk, október 19-én,  kedden, reggel 9 órakor a Halápi úti sportház parkolójában- biztatta a tapolcaiakat a polgármester.  /tl/

 

 

A temető tisztaságáért dolgoztak a tapolcai önkéntesek

| hírek, közélet, önkormányzat |