Semmelweis-napi ünnepséget, majd állófogadást tartott Tapolca várossal együttműködésben a Deák Jenő Kórház. Az eseményre június 30-án szerdán, a Tamási Áron Művelődési Központba várták az érintetteket.

 

Dr. Lang Zsuzsanna főigazgató: “Soha nem volt még hasonló kihívás előtt az egészségügy, mint a járvány idején, de a dolgozók megmutatták igazi erejüket és összetartozásukat” /fotók:tl/

 

Dr. Lang Zsuzsanna főigazgató a Semmelweis Ignác felfedezésének máig nyúló hatásairól osztotta meg gondolatait, majd köszönetet mondott a koronavírus járvány idején az egészségügy frontvonalában dolgozó, küzdő kollégáinak és azok családtagjainak is.  – Július elseje a magyar egészségügy napja. 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, a hazai orvostudomány egyik legismertebb embere, az anyák megmentője. Felfedezése, a kézmosás szükségessége, a koronavírus járvány idején szerte a világon újra nagy figyelmet kapott, hiszen mind a mai napig ez a leghatékonyabb eljárás a fertőzések megfékezésére, megelőzésére. Semmelweis Ignác rövid életútja is tanulsággal szolgál, hiszen betegeiért tett mindent, miközben megküzdött az értetlenséggel, az önzéssel, az ellentétes érdekekkel… Soha nem volt még hasonló kihívás előtt az egészségügy, mint a járvány idején, de a dolgozók megmutatták igazi erejüket és összetartozásukat. Hiszem és vallom, hogy a Semmelweis által képviselt hozzáállásnak ma is van létjogosultsága- hangsúlyozta egyebek mellett a Deák Jenő Kórház első embere.

 

Dr. Kollát Ildikó orvos-igazgató  és a kitüntetett Szipőcs István főorvos méltatás közben

 

Hagyományosan kitüntetések átadása követte az ünnepi beszédet. A kórház kitüntetését elsőként Dr. Szipőcs István osztályvezető főorvos vehette át Dr. Kollát Ildikó orvos-igazgatótól. A kitüntetés indoklásában többek között Szipőcs István  betegek iránti legmagasabb szintű empátiáját, a hivatása iránti mély tiszteletét és alázatát emelték ki osztályain és a gasztroentorológiai szakrendeléseken egyaránt. Főigazgatói dicséretben részesült Zengői-Török Csilla ápolási igazgató, Szarka Zsoltné (Éva) hygiénés felügyelő, Seibert Zsolt informatikus munkatárs. A kórház elismerő oklevelét vehette át Dr. Lang Zsuzsanna főigazgatótól, Dobó Zoltán polgármestertől és Zengői-Török Csilla ápolási igazgatótól Barabás Margit (Gitta) gazdasági munkatárs,mérlegképes könyvelő, Kázsmér Istvánné (Betti) főnővér, Fazekas Lászlóné (Ildikó) nővér, Stróh Antalné (Strofi) szakápoló, Merse Lajosné ápoló, asszisztens, Nagy Józsefné (Vali) idősgondozó és  Farkas Szilvia takarító.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetéseit Dr. Lang Zsuzsanna és  Zengői – Török Csilla, a MESZK Tapolca-Sümeg Helyi Szervezet Elnöke adta át. A kamara elismerését az idei Semmelweis- napon Sifkovitsné Papp Sarolta és Lendvai Bettina ápolók, továbbá Keller Nándorné (Kati) és Pilter Anita asszisztensek vehették át. 30 éves jubileumi jutalomban részesült az ünnepségen Szőke Tiborné és Vajda Lívia, 40 éves helytállásáért pedig Fazekas Lászlóné, Stróh Antalné, Németh Gábor, Kálmán Attiláné.

 

Dobó Zoltán polgármester és Szalai László a mentőállomás frissen kitüntett vezetője

 

Dobó Zoltán polgármester a tapolcai mentőállomás dolgozóinak adott át elismerést. Elismerést vehetett át Szalai László mentőtechnikus, mentőállomás vezető, a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 35 évnyi áldozatos munkájáért, távollétében Szigetváriné Farkas Anita mentőtiszt, a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 30 évnyi áldozatos munkáért, Szi-Andor Zoltán mentőápoló és  Csiszár István mentő-gépkocsivezető, illetve Harangi Sándor mentőápoló a tapolcai mentőszolgálatnál végzett 15 évnyi áldozatos munkája elismeréséül. Végül emléklapot vehettek át Dr. Lang Zsuzsannától a kórházban szolgálatot teljesítő katonák is, név szerint: Rózsa Ninetta, Nemesné Kiss Alexandra, Balaskó Ildikó, Szabó Zoltán, Németh József, Sz.Tóth Krisztián, Fülöp Péter, Stark András és Ihász Kristóf. A kitüntetések átadását követően,  Dobó Zoltán lépett az egészségügyi dolgozók elé, hogy rövid köszöntője után egy felajánlással éljen, miszerint (a Tapolca Kártya személyre szóló kiváltásával), a városi strandra idén ingyenes belépést biztosít Tapolca önkormányzata az egészségügy tapolcai dolgozóinak . A kedvezmény – amint az megtudtuk- a kórház személyzete mellett, a tapolcai fogorvosi és  háziorvosi praxisok dolgozóit, de a patikai dolgozókat is érinti.

 

A színpadon Őri Jenő és Román Iván 

 

Állófogadás a TÁMK aulájában az idei Semmelweis-napon

 

Rig Lajos országyűlési képviselő is megköszönte az egészégügy helyi dolgozóinak a rendkívüli időszakban tanúsított helytállást  

 

A 2021-es helyi Semmelweis-napi ünnepség állófogadással ért véget, ahol Rig Lajos országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt, majd svédasztalos vacsora várta a szektor jelenlévő tapolcai munkatársait és meghívott vendégeiket. Az esemény kulturális fellépője idén Őri Jenő és Román Iván, a Járdányi Zeneiskola tanárai voltak, akik hangulatos muzsikálással emelték a rendezvény fényét. /Töreky László/

 

Kitüntetésekkel és ingyenes strandolási lehetőséggel is jutalmazták az egészségügyisek helytállását

| egészségügy, hírek |