A világbajnok, tapolcai párbajtőröző, Siklósi Gergely mindent beleadva egyéni ezüstéremmel hangolt az idény legfontosabb versenyére, az olimpiai kvótáról döntő csapatviadalra.

 

A Budapesti Honvéd világbajnoki címvédője, a kazanyi világkupa-viadal egyéni versenyén minden asszójában ment előre, és hasított a páston; könnyed vívással, meggyőző különbségű győzelmekkel menetelt az elődöntőig, amelyben a változatosság kedvéért nyert egy egytusost, és ugyan a döntőben vereséget szenvedett az ukrán Ihor Rejzlintől, ennek ellenére büszkén emelhette magasba a második helyezettnek járó kupát.

 

Siklósi vezeti a világranglistát fotó: Facebook

 

A világranglistavezető, még most is pimaszul fiatal atléta, következőképpen értékelte teljesítményét: –Egész nap jól ment, valamennyi asszóm kellemes volt. Magabiztosságot adott, hogy jól ment a hegyem, jól ment a kezem. A verseny fénypontja az elődöntő volt, amelyben hátrányból tudtam nyerni, az a fordítás nagyon kellett a lelkemnek. Felkészülten érkeztem Kazanyba, nem fáradtam el sem fizikailag, sem mentálisan az egyéni versenyben. Örülök az eredménynek, de nem foglalkozom vele, mert továbbra sincs fontosabb annál, hogy a csapattal olimpiai kvótát szerezzünk. Nem nézzük, ki jön szembe a páston, és nem figyelünk arra, miként alakulnak a riválisok eredményei, addig megyünk előre, amíg le nem állítanak minket.- mondta az egyéni olimpiai kvótáját megerősítő párbajtőröző.

 

fotó: AFP

 

Lapzártánkkal egyidőben elkezdődik az olimpiai indulásról döntő kétnapos csapatverseny, amelyben az aranyérem is kevés lehet, de előfordulhat, hogy az 5–8. hely valamelyike is kvótát ér majd. A képlet bonyolult, ahogy Rédli Andrásék mondják: nem is érdemes számolgatni, előre kell menekülni, és vívni a legjobb tudásuk szerint – pontosan úgy, ahogy „bemelegítésként” Siklósi tette.

 

VILÁGKUPAVERSENY, KAZANY
Párbajtőr Férfi Egyéni

A legjobb 32 közé jutásért: Siklósi–Oswald (svájci) 15:7, Rédli–Szvicskar (ukrán) 15:9

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi–Mahringer (osztrák) 15:13, Garozzo (olasz)–Rédli 15:8.

Nyolcaddöntő: Siklósi–Garozzo 15:9.

Negyeddöntő: Siklósi–Vourinen (finn) 15:9.

Elődöntő: Siklósi–Alimzhanov (kazah) 15:14.

Döntő: Rejzlin (ukrán)–Siklósi 15:11.

A végeredmény: 1. Ihor Rejzlin (ukrán), 2. Siklósi Gergely, 3. Alimzhanov (kazah) és Elsayed (egyiptomi), …17. Rédli András. /hg/

 

Siklósi Gergely ezüstöt szerzett Kazanyban

| hírek, sport |