A Nagykanizsán rendezett tornán szépen szerepeltek a tapolcai kosarasok.

 

Pár játékosát (betegség, karantén miatt) nélkülözve 9 fővel utazott február 21- én Nagykanizsára U11-es kosárlabda csapatunk. Molnár Lajos, a fiatalok edzője értékelte a megmérettetést: – Az első mérkőzésen jól kezdett a Zalaegerszeg ellenünk és már 12 ponttal is vezettek a félidőben a büntető párbaj után, de ez követően, egy szinte hihetetlen második félidőt produkált kis csapatunk.

 

Az “A” csoportban versenyeznek tovább Fotó: Facebook

 

A fiúk, Román Richárd vezetésével a harmadik negyedben felhozták öt pontra a meccset, azonban a zalaiak megint magukra találtak és a negyedik negyed 5. percében újra 9 ponttal, 45:36-ra vezettek. Ami ezután következett arra méltán lehetünk büszkék, 2 perc 40 másodperccel a vége előtt Gelencsér Bianka és Mészáros Blanka több labdaszerzésének, kosarainak és büntetőinek köszönhetően 7 pont hátrányból végül 1 pontos fantasztikus, 47:48-as győzelmet szerzett csapatunk.

 

Zalakerámia ZTE KK/A – Tapolcai Gepárdok

47:48 (11-10,22-12,6-12,8-14)

 

A döntőben a hazai csapat ellen játszottunk. A Kanizsa magasságbéli fölényével nem foglalkozva a fiúk villámrajttal indítottak és 24-14-re nyerték az első negyedet. Ugyan a második negyedben a Mókusok csökkenteni tudták a különbséget, de a félidei büntetőkkel és a harmadik játékrészben Román Richárd és Gelencsér Ábel kiemelkedő játékával sikerült újra 9 ponttal vezetnünk. A záró játékrészben már taktikusan a játék lassítására és a hosszabb támadások eredményes kosarakkal való befejezésére törekedtünk. Így a lányok hősiesen, egált játszva, szépen megtartották az előnyünket (65:56).

 

Tapolcai Gepárdok – Kanizsai Mókusok/A

65:56 (24-14,11-19,20-13,10-10)

 

A „B” csoport megnyerésével csapatunk bejutott a Vas-Zala-megyei régió legerősebb 3 csapata közé. /hg/

 

Feljebb léptek a Gepárdok

| hírek, sport |