Napelemes kültéri lámpákat kaptak nemrégiben a Keszthelyi út 45, 47-es társasházak (a régi kollégiumi tömbházak udvara), illetve a Kazinczy tér Y házai előtti kőpark. Ez utóbbi helyszínre három darab esztétikus kandeláber került a korábbi reflektorok helyett.

 

 

A napelemes köztéri világítás nagy előnye, hogy telepítési és fenntartási költsége alacsony, nem kell terveztetni, hálózatra kapcsolni, illetve akkor működik és olyan erősségű fénnyel, amely az adott pillanatban szükséges. A város számos pontján ezzel a technikával igyekszik a helyi közösségek ilyen irányú és jogosan megfogalmazott igényét kielégíteni a város önkormányzata. Korábban a Dobó lakótelepen telepítettek hasonló elven működő lámpákat és azokkal is jók voltak a tapasztalatok.

 

 

A Kazinczy tér kőparkját, illetve a társasházak közvetlen környezetét érintő infrastrukturális fejlesztés régi óhaja volt az érintett lakóközösségeknek, a fejlesztések további helyszíneken folytatódhatnak a jövőben rendelkezésre álló anyagi lehetőségek függvényében – tudtuk meg Tölgyes Zsolt és Buzás Gyula önkormányzati képviselőktől. /tl/

 

A napelemes közvilágítás jó és gazdaságos megoldás

| gazdaság, hírek, önkormányzat |