A koronavírus-járvány az élet több területét megbénította, tehát a profi sportot is, ami jó darabig szünetel. A legtöbb sportoló, így a TVSE Thai boksz szakosztály, azaz a Tapolcai Muay Thai GYM harcosai is home office-ra váltottak, és az otthoni eszközök segítségével próbálják formában tartani magukat.

 

Nem olyan rendszerességgel edzem, mint a vírushelyzet előtt, de azért igyekszem formában tartani magam. Vannak megszokott gyakorlatok, amiket rendszeresen végzek, de próbálok új elemeket is beépíteni az edzéseimbe. Van, amikor többet edzek egy héten, máskor kevesebbet. Ez leginkább az időjárástól függ – ismerteti Muzsi Dániel, a Tapolcai Muay Thai GYM egyik versenyzője.

 

Muzsi Dániel thai box versenyző járvány idején is rendszeresen edz. /Fotó: TVSE/


 

A sportoló elmondta, hogy leginkább otthon edz, de amikor a helyzet engedi, rendszeresen eljár futni a Bauxit sportpályára. A megfelelő felszerelés hiánya miatt saját magának kellett kialakítani egy alternatív edzéstervet, így az edzések idejét és számát egyedül osztja be. A korábbiakhoz képest, ez jelenti a legnagyobb változást, hogy önállóan, egyedül edz. – El fog múlni ez a helyzet, újra lehet közösen edzeni, de én azt javaslom mindenkinek, hogy ébredjen fel és lássa be, minden tervünk egy pillanat alatt szerte szállhat, így sokkal hatékonyabbnak kell lennünk a jövőben: kevesebb mellébeszélés, több őszinteség és még keményebb munka – tanácsolja Szegvári Tamás, szakosztályvezető, edző. /Smidhoffer Eszter/

 

A sportolóknak karantén idején is formában kell lenni

| hírek, sport |