Idén is nagy érdeklődés övezte a csarnokban a Novák Dezső Utánpótlás Labdarúgó Emléktornát, február első napján. Emlék vitrint is avattak. Pályára lépett a TIAC VSE és a TÖFC is.

 

A meghívott utánpótlás csapatok versenyeztek. Novák Dezső emléke, munkássága előtt tisztelegtek. /Fotó: Májer Edit/


 

Hatodik alkalommal hívta életre Tapolcán, a Csermák József Rendezvénycsarnokban az olimpiák történetének legeredményesebb játékosának nevével jelzett tornát a Tempo Fradi! Alapítvány. A helyszínválasztás évekkel ezelőtt nem volt véletlen, hiszen egyrészt a szép számban lévő tapolcai Fradi szurkolók közül többen személyes kapcsolatban vannak mind a mai napig az alapítvánnyal, másrészt a futballista kiválóság sok időt töltött egykor a közeli nyaralójában, így a környék és néhány régi ismerős is közel állt hozzá.

 

A döntőben az Illés Akadémia – Haladás (zöldben) és a Veszprémi FC USE csapata mérkőzött meg. /Fotó: Májer Edit/


 

Az emléktornára olyan egyesületek U13-as csapatai kaptak meghívást, akikhez a labdarúgó egykor játékosként, edzőként kötődött, vagy akikkel szoros kapcsolatot ápolt. A labdarúgó-tornán egykori játékostársak, tanítványok, kollégák és barátok jelenlétükkel is tisztelegtek Novák Dezső emléke előtt. Olyan egykori sporttársak jelentek meg, mint: Kereki Zoltán, Halmosi Zoltán, Judik Péter, Szabó Ferenc, Török Péter, Havasi Mihály, Kaszás Pál, Takács Tibor, Sebestyén Péter, Madár Gábor, Király Ferenc, Marton János valamint a torna egyik különdíját felajánló Dr. Török Lajos. A palánkkal körülvett játéktéren a Bene Ferenc LA, a Dunaújváros PASE, A Ferencvárosi Torna Club, a Gyirmót SE Győr, az MTE 1904, az Orbán Kálmán vezette helyi Tapolca IAC VSE, valamint az Illés Akadémia – Haladás és a Veszprémi FC USE csapata mérkőzött meg. Utóbbi két együttes játszott a döntőben, melyben 5:2-re az Illés- Haladás győzött.

 

Kovács Krisztián vette át a TIAC VSE emléklapját az eredményhirdetésen. /Fotó: Májer Edit/


 

A helyi TIAC VSE csapata Orbán Kálmán edzővel. /Fotó: Májer Edit/


 

A torna legjobbja az Illés Akadémia – Haladás együttese volt. /Fotó: Májer Edit/


 

A legjobb tapolcai játékos különdíjat Kovács Krisztofer vehette át. A torna végén a gálamérkőzésen a Novák All Star Team (Ferencváros, Haladás) és a Tapolcai Öregfiúk FC lépett pályára. Az idei sporteseményen, a csarnok emeletén avatták fel a Novák Dezső személyes relikviáit őrző, állandó emlékvitrint. Közreműködött a torna fővédnöke, Novák Dezsőné. /Májer Edit/

 

A TÖFC nevében Boczkó Gyula (balra) is virágcsokorral köszöntötte Novák Dezsőné Erzsébetet, a torna fővédnökét. /Fotó: Májer Edit/


 

A legjobb tapolcai játékos különdíjat Kovács Krisztofer vehette át Puskás Ákos alpolgármestertől. /Fotó: Májer Edit/


 

Az utánpótlás torna eredményhirdetése után kezdődött a Gálamérkőzés, ahol a házigazda a Tapolcai Öregfiúk FC volt. /Fotó: Tempo Fradi! Alapítvány/


 

A gálamérkőzésen az öregfiúk mérkőztek meg. /Fotó: Májer Edit/


 

A TÖFC a pályán a Haladás Old Boys együttesével. /Fotók: Májer Edit/


 

A Csermák csarnok első emeletén Novák Dezső emlékvitrint is avattak, személyes relikviákkal. Budai Máté, a Tempo Fradi! Alapítvány szóvivője köszöntötte a megjelenteket. /Fotó: Májer Edit/


 

További eredmények és különdíjak:
A tornát a Ferencváros (Ebedli Zoltán, Rab Tibor, Szokolai László, Mucha József, Nyilas Elek, Tobak Csaba, Lengyel Béla, Bánki József, Horváth Gergely, Mucha Bálint, Tóth Zsolt), a Haladás (Hegedüs Péter, Iszak Gábor, Balassa Péter, Harkai Dániel, Varga Roland, Vidóczy József, Hegyi Gábor, Kovács Zsolt, Németh Lajos) és a Tapolca öregfiúk csapatinak körmérkőzése zárta.
Eredmények: FTC – Haladás 3-0, FTC – Tapolca 3-0, Tapolca – Haladás 6-2.

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Vert Bence (Illés Akadémia – Haladás)
A torna legjobb kapusa (Dr. Géczi István-díj): Csomai Gergő (Veszprém FC USE)
A torna gólkirálya: Bolla Áron (MTE 1904), Csonka Gergő (Illés Akadémia – Haladás), Vert Bence (Illés Akadémia – Haladás)
A torna legjobb védője (Novák Dezső-díj): Beke Balázs (Veszprémi FC USE)
A Tempó, Fradi! Alapítvány különdíját kapta: Bolla Áron (MTE 1904), Erdélyi Bence (Ferencváros), Túróczy Anna (Ferencváros)
Kuti László (Novák Dezső korábbi 9x magyar válogatott dunaújvárosi Kohász-játékosa) felajánlása alapján Csomai Gergő (Veszprémi FC USE) és Beke Balázs (Veszprémi FC USE) Nike cipőt kapott.
 

A TIAC és a TÖFC is játszott a Novák Dezső Emléktornán. Emlékvitrint is avattak.

| hírek, sport |