Egy nagy családhoz hasonlította Tapolca város lakosságát és az ünnepi esemény résztvevőit egyaránt Dobó Zoltán a Tamási Áron Művelődési Központ színháztermében tartott újévi köszöntőjében pénteken este. A polgármester továbbra is nyitottságot, párbeszédet, együttgondolkodást, együttműködést ígért a helyi társadalom minden szereplője irányába. Hangsúlyozta, a legfőbb közös cél a város vonzerejének, atraktivitásának, közösségi szellemének, lakosságmegtartó képességének megtartása, illetve erősítése.

 

Dobó Zoltán: A város a  következő öt évben is a szolgáltató jellegét kívánja hangsúlyozni, erősíteni

 

A hagyományos ünnepi esemény alkalmából megteltek a TÁMK színháztermének széksorai, hiszen gyakorlatilag minden olyan meghatározó szereplő meghívást kapott a rendezvényre, aki szorosan kapcsolódik, kötődik a város közvetlen működtetéséhez, politikai, gazdasági, kulturális, civil életéhez. Dobó Zoltán egyfajta összegzést adott az elmúlt öt év legfontosabb célkitűzéseiről, eredményeiről, amelynek “velejét”, lényegét a mostani önkormányzati ciklusban is meg kívánja tartani a városvezetés. A polgármester szerint, a tapolcaiak jó szándékú együttműködésére, egy jól működő közösség összatartására és tenniakarására van szükség, hiszen ” mindenki akarja a jót, de azt annyiféleképpen, ahányan csak vagyunk”. Elhangzott, a következő öt évben a város a szolgáltató jelleget kívánja erősíteni, olyan fedadatokat felvállalva a cél megvalósítása érdekében, mint helyi egészségügy fejlesztése az állami lehetőségeken túl, az életkörülmények, a helyi megélhetési esélyek javítása, a cégekkel, civil szervezetekkel, szolgáltatókkal történő szoros együttműködés kialakítása és erősítése, a közösségi média, a városmarketing fejlesztése, a helyi közösség tagjaiban lévő tetrekészség, kreatív, jobbító szándék kiaknázása.

 

Koccintás az előttünk álló év sikerére a TÁMK aulájában, a város hagyományos újévi fogadásán           /fotók: tl/

 

Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőt mond

 

– Szeretnénk, ha az elkövetkező öt év mindannyiunk számára a magánéletben, a közösségi színtereken és  szakmai vonalon egyaránt egyfajta sikertörténetté válna. Ennek érdekében kérem Önöket, legyenek velünk szigorúak és következetesek, mint egy jó szülő a gyermekével. Ez a város egy család, amely akkor működik jól, ha gyengeségeinket, erősségeinket ismerjük, ha közös céljaink vannak. Ebben a családban pedig a gyerekek a legfontosabbak, a következő generáció-fogalmazott a gondolatsor elsődleges értelmén túl, a város jövőjére, lakosságmegtartó képességére is célozva Dobó Zoltán polgármester. Az ünnepi beszédet állófogadás követte a művelődési intézmény aulájában, ahol igényes élőzene mellett, pezsgős koccintás, svédasztalos ünnepi vacsora, beszélgetés, kellemes hangulatú együttlét várt a jelenlévőkre. /tl/

Újévi köszöntő és iránymutatás

| hírek, közélet, politika, Városi rendezvények |