Új tisztségviselőket választott, majd beszámolt a folyamatban lévő kérelmek állásáról a Közösen Tapolcáért Helyi Közösség a polgármesteri hivatal tanácstermében tartott keddi ülésén. 

A   Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia  megvalósítására létrehozott önkormányzati, vállalkozói és civil szféra képviseletét egyaránt magába foglaló konzorcium ülésének első részében megválasztották a szervezet új tisztségviselőit. A személyi változásokat  az októberi önkormányzati választásokat követő, egyes tagok státuszában és az  önkormányzati cégek élén bekövetkező változások indokolták. Egy tartózkodás mellett, támogatást kapott a javaslat, hogy a konzorcium vezető feladatait és az önkormányzati szféra képviseletét Lévai József korábbi alpolgármester távozása okán, Puskás Ákos jelenlegi alpolgármester lássa el. A felhívásokat előkészítő munkacsoportba Gáspár Andrást, a Cselle-ház Kft. ügyvezetőjét delegálták a jelenlévők. A bíráló bizottságba választotta a testület Töreky Lászlót, a Tapolcai Média Kft. ügyvezetőjét. Az ülésen  bemutatkozott a konzorcium frissen megbízott munkaszervezeti vezetője, Hederics Katalin településfejlesztési ügyintéző, közbeszerzési asszisztens. Az idén beadott CLLD ( helyi közösségvezérelt fejlesztések) pályázatok állásáról Puskás Ákos számolt be.

Elhangzott, az első felhívásban, az ” Épített és szabadtéri terek infrastrukturális fejlesztésére” beadott 5 darab, összeségében 129 millió forintos helyi kérelem és a 2. felhívásban “A kulturális és hagyományőrző programokra” beadott 4 darab összesen 35 millió forintnyi támogatásra szóló kérelmek egy része már az irányító hatóságnál, illetve az államkincstárnál vannak. /Mindkét felhívást felfüggesztette a konzorcium a keretösszeg kimerülése miatt./ Puskás Ákos felhívta a figyelmet, hogy a 3. és a 4.felhívásban még rendelkezésre állnak megpályázható források. A 3. felhívásban ” Ifjúsági, szabadidő, egészségkultúra, sport és közösségfejlesztő programokra” lehetett és lehet pályázni. A felhívásra jelentkezők a 26 milliós keretből 11.5 millió forint értékben adtak be 3 darab pályázatot, a kérelmek a Magyar Államkincstárnál vannak. A 4. felhívásban ” Kompetencia fejlesztő, képző-, és szemléletformáló programokra, valamint közösségi innovációkra” adhattak be pályázatot az érintettek. A felhívásban rendelkezésre álló 22.5 milliós keretre mostanáig 4 darab pályázati kérelem érkezett 15.8 millió forint értékben. A két utóbbi felhívásban még megpályázható közel 21 millió forint, a jövő év folyamán beadhatók a kérelmek. /tl/

 

21 millió még pályázható közösségi programokra

| gazdaság, hírek, közélet |