2024/12/23

Nagyszerű somlói borok az András-napi bormustrán

Diszel településrész idén is megrendezte az András-napi bormustrát

Diszel településrész idén is megrendezte az András-napi bormustrát. November 30-án, szombaton, az Artemis Panzió éttermében tartották meg a népszerű boros eseményt, amelynek szakmai vendége ezúttal a Somló-hegyen, 17 hektáron gazdálkodó Bogdán Birtok gazdái,  Bogdán József és Bogdán Józsefné Lívia voltak. 

 

Dobó Zoltán köszönti a diszeli  András-napi bormustra vendégeit

 

A rendezvény vendégeit elsőként Tapolca város polgármestere köszöntötte. Dobó Zoltán annak a reményének adott hangot, hogy az évtizedes diszeli boros rendezvény hagyománya még sokáig él, hiszen annak jótékony hatásai a borokban való elmélyülés mellett, az emberi kapcsolatokban is megmutatkoznak. – Remélem, hogy most egy olyan borkóstolóban lesz részünk, amely a szomszéd hegy borkultúrája révén egy kicsit más, mint amit itt a környéken megtapasztaltunk. Köszöntöm a diszelieket, akik részvételükkel bizonyítják, hogy ezt a hagyományt érdemes megőrizni, de köszönet jár Tóth Bálint képviselőnek is, aki őszintén kardoskodott az esemény megrendezése mellett. És nem utolsó sorban köszönet illeti Bene Károlyt, aki vendéglátóként a szokásos magas színvonalat biztosítja- szólt Dobó Zoltán a jelenlévőkhöz.

 

Renner Sándor plébános megszenteli a Bogdán Birtok borait. Balról a birtokgazdák: Bogdán József és Bogdán Józsefné Lívia

 

A köszöntőt követően Renner Sándor plébános megszentelte a Bogdán Birtok büszkeségeit, beszédében pedig arra kért mindenkit, hogy a közelgő ünnepekre való lelki felkészülés jegyében a szívüket töltsék meg szeretettel. Megtudtuk, a most  Diszelben bemutatkozó Bogdán Birtoknál a szőlőművelést már az ötödik generáció viszi tovább, akik a kezdetektől tősgyökeres Somlószőlősiek voltak. A birtok a maga 17 hektáros, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásával a hegy egyik legnagyobb termelője. A hagyományokat tiszteletben tartják, esetükben a gépesített szőlőművelés és feldolgozás, valamint a fahordós érlelés teszi lehetővé a minőségi, zamatos borok előállítását. Juhfark, Somlai, Hárslevelű, Primavera és Tramini boraik is kiváló, prémium termékek. /tl/

 

Vélemények összegzése
Nincsenek hozzászólások

Sajnáljuk, a hozzászólási lehetőség jelenleg zárva van.