Nagy érdeklődés mellett zajlott hétfő este a történetében nyolcadik alkalommal megrendezett Mézes-Mázos Mézeskalács- sütő Verseny és Kiállítás megnyitója és eredményhirdetése a Hotel Pelionban. A támogatók jóvoltából,  idén közel 700 ezer forint értékben tudták jutalmazni a mézes tésztából készített figurális kompozíciók alkotóit a szervezők.

Az alkotói folyamatba bekapcsolódott személyek száma 1300 fő volt , a város óvodáit, iskoláit, de helyi családokat, magánszemélyeket is megmozgatott az idei felhívás. A magas részvétel, továbbá a  szálloda és a Tapolca Kft részéről megszokott jó szervezés garantálta a sikert az idei megmérettetésen is.

Hétfő estére a Pelion földszinti folyosójára kihelyezett asztalsoron már szépen kiállítva láthatóak voltak a helyenként zseniális, rendkívül kreatív, de mindenképpen kedves és ünnepi hangulatot árasztó mézes tésztából készült alkotások. A kiállítást hagyományosan Dobó Zoltán polgármester és Barczáné Tóth Boglárka a Tamási Áron Művelődési Központ igazgatója nyitotta meg, majd az eredményhirdetés következett. Kisebb ajándékot minden alkotó kapott, a győztesek a zsűri tagjaitól Boronyákné Papp Margit bioméhésztől, Töreky Pálnétól, a Borostyán cukrászda tulajdonosától és Gyevnár Kálmán fazekas, keramikustól vehették át értékes ajándékaikat.

 

Kovács Pálné alkotása méltán vívta ki a zsűri elismerését

 

A felnőtt katagória legszebb alkotását 2019-ben Kovács Pálné készítette, gyermek egyéniben Pálosi Laura, Pálosi Levente és Szörtsey Lili vehetett át egy-egy szép kerámia alkotást Gyevnár Kálmántól.

Az óvodások kategóriáját a Szivárvány Tagintézmény Pillangó csoportja nyerte, ők a Borostyán Cukrászda finom tortáját vihették haza. A kisiskolások kategóriájában a Kazinczy 4/a osztálya volt a nyerő alkotás tulajdonosa, a középiskolás indulók között a Gönczy Pál szakközépiskola és szakiskola 1/9 osztálya vitte el a pálmát kiválóan kidolgozott mézeskalács munkájával./tl/

Mézes-mázos csodák a Pelionban

| hírek, közélet, kultúra |