A két tapolcai RC modell versenyző, Makkai Lajos és Szabados István befejezték a bajnokságot. Ez az ősz dobogós helyet és közönségdíjat is hozott nekik.

 

Szabados István (balra) és Makkai Lajos RC modell versenyzők autóikkal, a közönségdíjjal és a harmadik helyezettnek járó kupával. /Fotó: Májer Edit/


 

A két versenyző idén is a KCSD bajnokságban indult, mely egy tízfordulós versenysorozat volt, kéthetente, tavasztól őszig, a székesfehérvári Alba Ringen. A pálya fix volt, aminek a forgási irányát folyamatosan változtatták. Minden fordulóban több kört mentek a versenyzők, majd a három döntőből kivették a két legjobbat és azt értékelték. A versenysorozat végén meghatározott számú forduló legjobbjai alapján állították fel az összesített eredménylistát. Lajos és István szenior kategóriában, utóbbi versenyző pedig még rally kategóriában is elindult. Ez az év mindkettőjüknek „tanulóév” volt, ennek ellenére Istvánnak sikerült a dobogó harmadik fokára állnia a tizenöt fős rally mezőnyben. A Tapolcai Modellezők Baráti Körének a KCSD közönségdíjat is megszavazták, melyet nagy megtiszteltetésként éltek meg. A versenysorozat díjátadóval és barátságos futamokkal zárult.

 

 

István rally kategóriában a harmadik helyen zárt. /Fotó: KCSD és Szabados István/


 

– Hoztuk az elvártakat. Végig maradtunk a középmezőnyben, az autók jól szuperáltak, nem volt sok műszaki probléma. Teljesen meg vagyok elégedve az idei évvel – összegezte gondolatait István. – Nagyon jól éreztük magunkat. Én évekkel korábban több bajnokságban is mentem már, de ez a KCSD társaság mindent felülmúl. Nagyon segítőkész mindenki, a hangulat is remek – árulta el Lajos.

 

 

A közönségdíjat a Tapolcai Modellezők Baráti Köre hozhatta haza. /Fotók: KCSD/


 

Ugyan véget ért a bajnokság, de télen sem unatkoznak. Már elkezdődött a felkészülés a következő szezonra, István télen pedig még egy másik hobbijának, a repülő modellezésnek is hódol. Elmondták, megpróbálják az idén gyűjtött tapasztalatokat jövőre is kamatoztatni, kicsit feljebb lépni, de a cél továbbra is a dobogó. /Májer Edit/

 

István és Lajos a Tapolcai Városi Televízióban részletesen is beszélt a bajnokságról. A beszélgetést a Sportmagazinban (20:47-től) tekinthetik meg IDE KATTINTVA.

 

Éremmel és közönségdíjjal zártak az RC modellezők

| hírek, sport |