Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő részvételével utcafórumot szerveztek az 5-7-9 Y-épületek előtti parkba a Fidesz-KDNP helyhatósági választásokra készülő képviselőjelöltjei az elmúlt pénteken. A miniszter és Lasztovicza Máté polgármesterjelölt mellé, Horváthné Somogyi Ildikó a 7-es, és Törőcsik Attila, a 6-os választókerület jelöltje sorakozott fel. Mindannyian ismertették személyes kötődésüket Tapolcához, illetve szakmai életpályájukat és elképzeléseiket a város jövéjéről. Elhangzott, a közeljövőben a Fidesz-KDNP minden körzetben bemutatja majd jelöltjeit, továbbá a lakosság kéréseit, kérdéseit is meghallgatják.

 

– Sok tervünk van, számos fejlesztési ötletünk. Az első, hogy szeretnénk a tapolcai tanuszodát felépíttetni ott, ahol azt a tapolcaiak szeretnék. Szeretnénk továbbá visszaállítani a hétvégi helyijárat közlekedést, illetve megreformálni annak rendszerét, a távolabbi tervek között pedig energiatakarékos, zöld rendszámú járművekre cserélni a jelenlegi állományt – mondta Lasztovicza Máté. Hozzátette, az országgyűlési hivatalnál, miniszteri, államtitkári szinteken kiépült kapcsolatait, ismeretségeit is felhasználná a pályázati források és fejlesztési célok elérése érdekében. Véleménye szerint, Tapolca a Balaton-felvidék ékköve, megérdemelné, hogy a térség, sőt az ország egyik legfejlettebb kisvárosa legyen. A polgármesterjelölt az Y épületek esetleges felújítását is megemlítette. – Amennyiben bizalmat kapunk a választóktól, egyeztetési folyamatot indítunk el a kormánnyal ennek érdekében – ígérte.

 

 

Törőcsik Attila gimnáziumi testnevelő, a 6-os körzet jelöltje úgy fogalmazott, az “az itt élők elképzeléseit szeretné képviselőként tolmácsolni a városvezetés felé a jobb életkörülmények megteremtése érdekében”. Hatékonyabb érdekképviseletet ígért, de a helyi sportélet fejlesztését is fontosnak tartja. – Korábban vízilabda edzőként dolgoztam. Amennyiben megépül a tanuszoda, egy vízilabda szakosztály létrehozásán is dolgoznánk – hangsúlyozta, majd ígérte, minden családot meglátogat a körzetében az együttgondolkodás jegyében.

Horváthné Somogyi Ildikó arról beszélt, hogy sokakkal beszélt a 7-es választókörzetben. – Általánosságban elmondható, hogy a lakók szeretnének padokat, több zöldterületet, egyes helyeken a járda hiányát, illetve az utak, a közvilágítás, a csapadékvíz-elvezetés hiányosságait említették, de játszóterekre is szükség lenne, hiszen a gyerekek a legfontosabbak – adott hangot véleményének.

Dr. Navracsics Tibor az önkormányzati és az Európa parlamenti választásokon való részvételre egyaránt buzdított, mindkettő fontossága mellett érvelt. – Olyan várossá kell válnia Tapolcának, amely tud élni vonzerejével, amely a térség gazdagodására tudja fordítani ezt a vonzerőt és amely összefogja a környező településeket. Mindehhez maximális támogatást tudok adni Lasztovicza Máténak és csapatának. A miniszter az EU-s választással kapcsolatban is ismertette álláspontját. – Számunkra egy háború nem lehet kedvező. Véleményünk kristálytiszta, azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásra van szükség. Azért kell a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőire szavazni, hogy minél többen legyünk, minél erősebb legyen a hangunk – hangsúlyozta. – A tét az, hogy az EU a jövőre nézve képes lesz-e meg megőrizni önmagát, mint önállóan gondolkodó és cselekvő nemzetek unióját, vagy végérvényesen egymással marakodó országok és közösségek intézménye marad – fogalmazott a miniszter. /Töreky L./

 

 

Tanuszodát és hétvégi helyijáratot is ígértek a Fidesz-KDNP jelöltjei

| hírek, közélet, önkormányzat, politika |