Hagyományosan az uzsai kultúrházban ünnepelte meg az idősek világnapját a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesület tagsága. A megjelenteket Táborosi László, Uzsa polgármestere, Kálmán Béla, az egyesület helyi elnöke, Demeter Ferenc, az országos szövetség megyei elnöke köszöntötte. Tapolca város önkormányzatának nevében Dobó Zoltán szólt az egyesület tagjaihoz.

 

 

A tapolcai polgármester méltatta a nyugdíjas korú emberek példaadó szerepét a családban, a települések életében, problémáik meghallgatását, odafigyelést és további segítésüket ígérte. Az esemény alkalmat adott arra is, hogy a kistérség időseit tömörítő civil szervezetben megbecsüljék rangidős tagtársaikat, tisztségviselőiket. Díszoklevéllel köszönte meg a megyei vezetőség Szi Benedek Józsefnének a hosszú évekre visszanyúló klubmunkáját, kimagasló vezetői tevékenységét, illetve Molnár Tiborné lesenceistvándi klubvezető szintén álhatatos és elhivatott munkáját.

 

 

Tapolcáról az idén 80 éves Gergely Józsefnét, Kocsis Lászlónét, Kalmár Lajost és Polgár Jánost, a 85 éves Körmendi Lajosnét és Kutasi Józsefnét, illetve a 90 éves Kajdi Gyulánét köszöntötte virággal és oklevéllel az egyesület. Gyulakesziből a 80 éves Bajzák Istvánnét, Lesenceistvándról a szintén 80 éves Papp Mihálynét, illetve a 85 éves hegymagasi Gombor Józsefnét köszöntötték. Az egyesület idősek napi összejövetelén házisüteményekkel, finom ebéddel, italokkal várták a tagtársakat. Kulturális műsort a Csobánc Népdalkör és a Batsányi Táncegyüttes adott, a későbbi szórakozáshoz, a tánchoz pedig Domján Tamás biztosította a zenét és a vidám hangulatot. /Töreky László/

 

 

 

Tapolca és környéke nyugdíjasai Uzsán ünnepeltek

| hírek, közélet |