Április második felében és májusban különösen színes programokban, versenyekben, előadásokban és fellépésekben lehetett része a tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola diákjainak- tájékoztatta lapunkat Patonai Szilvia igazgató.

 

 

Április 26-án a diákok az Állatvédelmi témahét keretében találkozhattak a Kutyákkal az Életért Alapítvány munkatársaival és ismeretekre tehettek szert a törökországi földrengés áldozatai mentésében részt vett mentőkutyákról. Aznap egy gyakorlati bemutató is volt az iskolaudvaron, a gyerekek a terápiás kutyák és a mentőkutyák kiképzésének folyamatával ismerkedhettek meg.

 

Április 24.,25.,26.-án, az 1-6. osztályok a Városi szavalóversenyen bizonyíthatták rátermettségüket a Wass Albert Könyvtárban.

 

27-én és május 11-én Tapolca Város Rendőrkapitányságának munkatársa, az oktatásért felelős Molnár András őrnagy előadást tartott az 5-6, és 7-8 osztályos gyermekeknek az internetes zaklatás és a szexuális bántalmazás témakörében.

 

Április 24-28-ig zajlott Fenntarthatósági témahét rendezvény az iskolában, melynek keretében plakátkészítő versenyt hirdettek, montázst készítésére kérték a tanulókat, akik fényképet, rajzot, újrahasznosítható anyagokat is használhattak. A plakát címe az alsó tagozatosok versenyében az “Óvd a természetet!”, a felső tagozatosoknál az “Az újrahasznosítás előnyei és lehetőségei” voltak. A gyerekek otthonról hozott használt tárgyakból, újrahasznosítható anyagokból új tárgyakat is készítettek, ezeket behozták az iskolába és egy kiállítást is rendeztek belőlük.

 

 

27-én a IX. Rallycross Európa Bajnokság megnyitóján az egyházi tanintézmény Mazsorett csapata, Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató csoport néven egyszerre képviselte Tapolca városát és az iskolát is.

 

28.-án a 3. és 4. osztályokban, május 3-án az 5. és 6. osztályokban a Veszprémi Érsekség teremtésvédelmi programja keretében Szalay Tímea teremtésvédelmi munkatárs 2×45 perces Teremtéstörténeti interaktív agyagozással egybekötött tanórát tartott az osztályokban.

 

 

A “Láttad-e már a zenét?” címmel Szentpéteri Csilla zongoraművész műveire kiírt országos rajzversenyen az iskola három tanulója kiemelkedő eredményt ért el. Szabó Szintia 5. osztályos tanuló I. helyezést, Varga Luca 6. osztályos tanuló II. helyezést érdemelt ki, Horváth Barnabás 6. osztályos tanulót különdíjjal értékelték. Az elismeréseket ünnepi műsor keretében 2023.április 29.-én Makón a Vigadó épületében adták át.

 

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tagintézménye, a Tapolcai Pedagógiai Szakszolgálat “Nyitott ajtók” címmel 2023.05.04.-én 11.30 – órától előadást tartott a nevelőtestület részére, a Szakszolgálat által lebonyolított vizsgálatok fajtáiról és folyamatáról, a szűrővizsgálatokról, a szakértői vélemények tartalmáról és értelmezéséről, gyakorlatban történő alkalmazásáról.

 

 

Május 8-9-én izgalmas Hüllőkiállítás és ásványvásár volt iskolában.

 

9-én az első órában az alsó tagozatosok részére a Járdányi Pál Zeneiskola hangversenyt adott, és hangszer bemutatót tartott.

 

Május 12-én Budapesten a Vívás Diákolimpián Bertalan Áron, Bogdán Ferenc, Tarsoly Péter, Polgár Dávid, Nemes Lénárd, Décsey Csaba, Sölét Emma, Papp Alíz, Kiss Gvendolin, Décsey Borbála, Pallanki Leila képviselte az iskolát.

 

Május 10-én volt a Madarak és fák napja. Ez alkalomból intézményi információs pontot alakítottak ki a gyermekeknek, ahol tájékozódhatnak a 2020-as évtől kezdődően az év madarairól, fáiról, hüllőiről, emlőseiről. Megismerhették élőhelyüket, tulajdonságaikat, táplálkozási szokásaikat, a költöző madarak esetében a vonulási szokásokat, irányait.

 

Május 11-én a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség által kiírt Országos Örökségvédelmi Pályázaton indult nagyboldogasszonyos diákok közül Molnár Gréta és Horváth Gréta 5. osztályos tanulók, Horváth Barnabás 6. osztályos tanuló és Müller Bálint 7. osztályos tanuló díjazott lett, és 2023. május 20.-án Budapesten a Hadtörténeti Múzeum Barokk Díszudvarban vehették át díjaikat.

 

Szintén május 11-én jelent meg gazdag tartalommal az új iskolaújság első száma a: “MI ÚJSÁG?”

 

17-én 14 órakor a Tapolcai Musical Színpad Abigél előadásáttekintették meg az 5.,7. és 8.osztályos tanulók.

 

18-án a 7. és 8. osztály két óra időtartamban a Teremtésvédelmi programkör keretében “5 töredék” címmel csapatépítő tréningen vett részt Szalay Tímea teremtésvédelmi munkatárs vezetésével. /tl/

 

Színes tavaszi programok a Nagyboldogasszony iskolában

| hírek, hitélet, oktatás |