Közgyűlést tartott az elmúlt hét közepén a  Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete tapolcai csoportja a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében. Az eseményen részt vett és beszámolt a 2022-es év érdekvédelmi munkáról Csehné Huszics Márta megyei elnök. Dobó Zoltán polgármester pedig ahogy korábban, ezúttal is a város támogatásáról biztosította a helyi érdekvédelmi szervezetet.

 

A megjelent a tagságot, az önkormányzat képviselőit, illetve a kedves gyermekműsort adó Kazinczy iskola kisdiákjait Gábor Istvánné, a szövetség helyi elnöke köszöntötte, majd a fiatalok énekeit, szavalatait követően átadta a szót a város polgármesterének. Dobó Zoltán elmondta, az egyesülettel már aláírta az önkormányzat a támogatási szerződést, továbbá a szervezet térítésmentesen használhatja az önkormányzat tanácskozó helyiségeit, illetve egy egész napos kirándulás erejéig szintén ingyenesen igénybe veheti az önkormányzat kisbuszait is.

 

 

 

Csehné Huszics Márta megyei elnök a 2022-es év egyesületi, érdekképviseleti, illetve a tagság életminőségének javítása érdekében végzett munkájáról számolt be a tagság előtt. Elmondta, tavaly is segítették sorstársaikat életvitelt segítő eszközökhöz való hozzájutásban, ezen eszközök kiválasztásában, kipróbálásban, és beszerzésében egyaránt. Számos esetben az egyszázalékos adófelajánlásokból, megpályázható formában segítették a leginkább rászoruló sorstársakat. Elhangzott, megkeresésre több esetben tanácsot adtak az akadálymentesítések szakszerű műszaki kivitelezéséhez, illetve számos olyan közösségi rendezvényen, összejövetelen, szemléletformáló foglalkozáson vettek részt aktívan, amely a vakok és gyengénlátók társadalmi elfogadottságának erősítését szolgálta. A Hatpont Rehabilitációs Központ 2022-ben is a sorstársak elismerésével végezte tevékenységét- tájékoztatott a megyei elnök, aki elmondta, a központ az egyesület két helyiségében alakította ki működési helyét, megteremtve a lehetőségét, hogy a sorstársak a kommunikációs, számítástechnikai és okos eszközök használatát elsajátítsák. Ugyanitt a Hatpont központnak köszönhetően a pszichológiai szolgáltatás, látástréning és esetkezelő foglalkozás is elérhető volt, illetve elérhető a látássérültek számára. /Töreky L./

 

Az egyesület segíti a sorstársakat, ahogy a város is a helyi csoportot

| hírek, közélet, önkormányzat |