Március végétől, illetve májustól, két ütemben, 14  új, dízelüzemű, Euro 6-os környezetvédelmi osztályba tartozó Mercedes-benz, illetve 7 darab hosszabb karosszériájú Volvo 8900-es autóbuszt állít munkába a Volánbusz Zrt. Veszprém vármegyében 1.53 milliárd forint értékben. A jelentős értékű fejlesztést Kruchina Vince, a közlekedési cég elnök-vezérigazgatója és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő is méltatta ma kora délután  a tapolcai buszpályaudvaron tartott átadó ünnepségen. Az esemény alkalmat adott arra, hogy Volánbusz Zrt. vezetőjétől megkérdezzük, hogy mikor tervezik a tulajdonukban álló és meglehetősen elavult tapolcai buszpályaudvari épület felújítását.

 

 

Mint azt megtudtuk, a 2018 óta zajló járműfiatalítási program keretében, 2022-ig 75 új autóbusz érkezett veszprém vármegye 362 darabos járműállományába, a flotta most újabb járművekkel frissült. Az új buszok az utastájékoztatási eszközök beszerelése után, fokozatosan kapcsolódnak be a helyközi és távolsági közlekedésbe.

 

 

Navracsics Tibor méltatva a beruházást, rámutatott, korántsem mindegy, hogy milyen minőségű az apró falvaktól és kisvárosoktól sűrű térségben a közlekedési infrastruktúra. – A mostani fejlesztés jelentős előrelépés a közösségi közlekedés és a közlekedési eszközök minőségjavulása tekintetében, a járművek korszerűek és a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek is megfelelnek. A Mercedes buszok a környéken, a Volvo buszok jó része Ajka felé járja majd a vármegye útjait- mondta a miniszter, aki bízik benne, hogy a jövőben tudnak majd  lépéseket tenni annak a célnak az érdekében is, hogy a Tapolca-medencében és a Bakonyban az utak jobbak és biztonságosabbak legyenek.

 

Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő

 

Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is képes  folytatni a Volánbusz azt a progresszív fejlesztési programot, amelyet 2018-ban elindított. – Több, mint 2200 buszt szereztünk be, a mai napon átadott 21 busszal együtt közel száz autóbusz Veszprém vármegyébe kerül. – A most átadott buszok korszerű utastájékoztatási eszközökkel felszereltek, az utasok által elvárt minden követelményeknek megfelelnek.  Ezzel is népszerűsítjük a közösségi közlekedést, de  nem csupán a technológia és a technika terén fejlesztünk, hanem 2023. májusától bevezetjük a vármegyei és országos kedvezményes bérleteket is – hangsúlyozta.

 

Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

Az elnök-vezérigazgató a Tapolcai Média érdeklődésére az eseményt követően elmondta, hogy már elindult a pályaudvar épületének tervezési folyamata, idén még biztosan nem, de az elkövetkező években sor kerülhet az építőipari munkálatokra is. Az elnök-vezérigazgató ígérte, “minden lobbierejét beveti” az ügy érdekében, reményét fejezte ki, hogy a felújításhoz szükséges pénz és a mostanában nagy gondot jelentő építőipari kapacitások egyaránt rendelkezésre állnak majd. /Töreky L./

 

 

Új buszokat adtak át- A pályaudvar épületének felújítása még “tervezési fázisban van”

| gazdaság, hírek, közélet |