A szalagavató ünnepség a középiskolás évek meghatározó eseménye, az első jele annak, hogy a ballagó hamarosan elhagyja az iskolát. A tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium a Hotel Pelion falai között szervezte meg a ceremóniát szombaton, ahol Csizmazia Zsuzsanna és Havasi Gábor osztályfőnökök idén érettségiző tanulóit az intézmény igazgatója és város polgármestere is búcsúztatta.

 

 

A himnusz hangjait követően elsőként a 11. b osztály nevében Molnár Vivien tanuló szólt a végzősökhöz, emlékeztetve őket a gimnáziumi évek meghatározó és megható eseményeire, majd Varga Tiborné igazgató szólt a jelenlévőkhöz. – Három és fél éve léptétek át a gimnázium kapuját csillogó szemmel, reménnyel, hittel, célokkal és úgy gondolom, ezeket a célokat többségében sikerült megvalósítanotok. Kívánom nektek, hogy váljanak valóra álmaitok, amihez nagyon fontos, hogy ismerjétek önmagatokat. Bízom abban, hogy a Batsányi gimnáziumban eltöltött évek alatt megismertétek a bennetek rejlő tehetséget, az embert, és tudtok majd eszerint teljesíteni az érettségi vizsgán, a jövőben az iskola falain kívül, a nagybetűs életben is- hangsúlyozta az intézmény vezetője.

 

 

 

 

Dobó Zoltán polgármester arra mutatott rá, hogy az elmúlt években számos rendkívüli dolog történt, amely a gimnazistákra is hatással volt, de mégis eljutottak a cél közelébe. – A nehézségek ellenére nektek teljesíteni kellett, de szerencsére nem maradtatok egyedül a gondok közepette sem. A család, az iskola, tanáraitok egy jó cél érdekében fogtak össze, hogy érettségit nyerjetek-fogalmazott Dobó Zoltán, aki arra a kérte a végzős tanulókat, hogy köszönjék meg szüleik áldozatvállalását, váltsák valóra álmaikat és vele szüleik álmát, a gyermek boldogságát, boldogulását.

 

 

Az ünnepi beszédeket követően, a batsányis gimnáziumi éveket jelképező szalag elsőként Csizmazia Zsuzsanna és Havasi Gábor osztályfőnökökre, majd általuk a tanulók ünneplőire is felkerült. A helyi gimnázium idei szalagavatóját a két végzős osztály tanulóinak elegáns báli táncai zárták, amelyet Buzás Balázs, a Batsányi Táncegyüttes karvezetője tanított be. /tl/

 

 

 

Közeleg az érettségi- Felkerültek a szalagok a végzős batsányisok ünneplőire

| hírek, közélet, oktatás |