A Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Két Tanítási Nyelvű Tagintézményének tornatermében zajlott le a Honvédelmi Sportszövetség legnépszerűbb versenysorozata a Bátrak Ligája, amely az ország egész területét bejárja, Tapolca a 35. helyszín volt a sorban.

 

A Bátrak Ligájának versenyein ezúttal is számos fizikai és szellemi vetélkedővel fűszerezett, játékos, honvédelmi neveléshez fűződő versenyt láthattunk, amelyen tíz általános iskola szállt harcba a végső győzelemért. A katonai jellegű akadályversenyre Tapolca mellett Ajkáról, Monostorapátiból, Szigligetről, Zalahalápról, Sümegről, Nagyvázsonyból, valamint Badacsonytomajról érkeztek diákok.

 

Célbalövés is szerepelt a versenyszámok között fotó: Havasi

 

A csapatépítőként is szolgáló megmérettetésen többek között célba lőttek, akadálypályán kúsztak-másztak, vívtak, szimulátorokat irányítottak a fiatalok, de értékes pontokat lehetett szerezni a Petőfi Sándor életéről és koráról szóló műveltségi vetélkedőn is.

 

“-Itt vagyunk egy tornateremben, egy sportpályán, ami az élet nagy küzdőterének a kicsinyített mása.” – Simicskó István fotó: Havasi

 

Az eseményen köszöntőt mondott Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a körzet országgyűlési képviselője és Simicskó István  a Honvédelmi Sportszövetség elnöke. „-Kiváló és fontos kezdeményezésnek tartom a Bátrak Ligáját, mert meghozza a kedvét a gyerekeknek a honvédelemhez. Most voltam itt először, de remélem, nem utoljára, szívesen eljönnék megint. Gyermekkoromban Tapolca még katonaváros volt, ma már ugyan aktív helyőrség nincs a városban, ám a családi hagyományok tovább őrzik az emlékeket. Talán ezért is volt ilyen sok lelkes és ügyes diák a Bátrak Ligája tapolcai fordulóján” – mondta Navracsics Tibor.

 

 

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke az eredményhirdetés előtt szintén köszöntötte a résztvevőket, és mindenkinek gratulált a helytállásához: „-Mindig nagy öröm látni, hogy lesz Magyarországnak jövője, hiszen az ilyen tehetséges, felkészült fiatalok, akik részt vesznek a Bátrak Ligáján, garanciát jelentenek erre. Itt vagyunk egy tornateremben, egy sportpályán, ami az élet nagy küzdőterének a kicsinyített mása. Minden egyes küzdelem, ami itt sorra került, az életre is felkészíti a gyermekeket. Ismét bebizonyosodott, hogy azoknak, akik azt állítják, hogy a mai fiatalok nem felkészültek, és csak a számítógép előtt tudnak ülni, nincs igazuk. Fejlett, digitális kompetenciákra is szükség van a mai világban, de ugyanúgy szükség van a fizikai aktivitásra, sportolásra is.”

 

 

A Bátrak Ligája tapolcai állomását a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola csapata nyerte meg, 18 ponttal megelőzve a második helyezett Kinizsi Pál Általános Iskolát, amely csupán egy egységgel végzett előrébb a dobogó harmadik fokára álló Szigligeti Általános Iskola tanulói előtt.

 

 

Az eredményhirdetés során a versenyzőket ugyancsak megtisztelte: Dobó Zoltán Tapolca város polgármestere, Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke, Fenyvesi Zoltán tankerületi igazgató és Dr. Nébald György a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke. /hg/

 

Az életre nevel a Bátrak Ligája

| hírek, sport |