Szép parkosított környezetben, több generáció számára kínál mostantól kikapcsolódást, örömteli játékot és sportolási lehetőséget az a sportpálya, közösségi tér, amelyet a mai napon adtak át a Kazinczy tér 3-5-7 számú Y épületek és a fűtőmű melletti játszótér területén. Az ünnepélyes szalagátvágáson  jelen voltak a város önkormányzati képviselői, polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, helyi sportvezetők és a TIAC fiatal sportolói is. 

 

 

A tervek megvalósítására a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert 40 millió forint és város által biztosított 43 milliós  önrész állt rendelkezésre. A kivitelező a régi teniszpálya helyén parkosított zöldterületet alakított ki az elmúlt hónapokban, a régi avitt focipálya helyén pedig egy kisebb, de minden szempontból modern és biztonságos  pálya és egy rugós testedző eszközökkel felszerelt játszótér épült.

 

 

A parkot ivóvizes közkúttal és napvitorla tartókkal is felszerelték, hogy a nyár folyamán biztosíthassák a szomjúság és a tűző napsütés elleni védekezést. A hivatalos átadó ünnepségen dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője gratulált Tapolcának a beruházáshoz és arról beszélt, hogy az ötven évvel ezelőtt épült Y-i sportpálya a környezet újravarázsolásával a korhoz igazítható, javít az itt élők életminőségén, biztosítja a minőségi, egészséges  szabadidős programok eltöltésnek  lehetőségét. – Abban bízunk, hogy amint beköszönt a jó idő, a közeli lakásokból lejönnek ide  és jó közösségben, jól érezve magukat töltik el itt a helyi lakosok a szabadidejüket- fogalmazott a miniszter.

 

 

 

Dobó Zoltán polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen formában részt vettek a projekt határidőn belüli megvalósításában. – A célunk az volt, hogy egy olyan közösségi tér jöjjön létre, újuljon meg itt az Y-ok környékén, amely a legkisebbek és a legidősebbek igényeit is képes kielégíteni, ahova a család minden tagja szívesen jár majd ki- hangsúlyozta. /Töreky L./

 

 

 

 

 

 

 

Átadták az Y-i városrész megújult szabadidős parkját, sportpályáját

| hírek, közélet, önkormányzat, sport |