Több, mint száz tapolcai  és környékbeli nyolcadikos diák számára nyílt lehetőség arra, hogy megismerkedjen a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégiumban zajló oktatással, az ott dolgozó pedagógusokkal. A nyílt nap célja most is az volt, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik a helyi gimnázium előnyeit is tegyék mérlegre, amikor a továbbtanulásról döntenek.

 

 

Varga Tiborné igazgató a Tapolcai Média kérdéseire válaszolva elmondta, ezúttal nem hagyományos bemutató órákat kínáltak az intézménybe érkező szülőknek és gyerekeknek, hanem az osztálytermekben kreatív, interaktív foglalkozásokkal szólították meg őket, ahol megismerkedhettek leendő tanáraikkal, az intézmény hangulatával, szellemiségével.

 

A gimnáziumi keretek közötti nyelvtanulásba Herczeg-Vecsei Katalin tanárnő avatta be a fiatalokat /Fotók:tl/ 

 

Érthető módon elsősorban a tapolcai járás területéről érkeztek diákok, de Keszthely térségéből és a sümegi járásból is voltak érdeklődők- tudtuk meg. Az igazgató szerint, a Batsányi gimnázium ma is ugyanolyan jó megoldás a nyolcadikosok számára, mint az elmúlt évtizedekben. – Eddigi, vagy még közelebbi példaként, az előző tanévben elért eredményeink, a nyelvvizsgák száma, a tanulóink tanulmányi eredményei, a sikeres érettségik, az országos kompetenciamérés eredményei mind azt mutatják, hogy jó választás a továbbtanulásra  a gimnáziumunk. És arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a jelenlegi gazdasági és politikai körülmények között nagy jelentősége van a gyerekek fejlődésére a család által nyújtott biztonság, odafigyelés, a közvetlen kommunikáció lehetősége, amelyet kizárólag a diák helyben továbbtanulása biztosíthat. A tapolcai gimnázium, illetve általában a gimnáziumi oktatás mellett szól az is, hogy olyan képességeket fejleszt, olyan ismeretanyagot ad, amely a későbbi tanulmányok, a jövő munkaerőpiaci  követelményei között, kiválóan hasznosítható lesz a tanulók számára- érvelt a helyi gimnáziumi oktatás mellett a Batsányi gimnázium igazgatónője. /Töreky László/

 

Ácsné Ravasz Éva interaktív biológia órája diákok és szülők részvételével 

 

Érvek a helyben továbbtanulás mellett – nyílt napot tartott a Batsányi gimnázium

| hírek, oktatás |