A Széchenyi István Baptista Középiskola végzős osztályai osztályfőnökeinek, tanulóinak öltönyeire, kosztümjeire került fel az iskolai éveket szimbolizáló szalag pénteken délután a Pelion szálloda konferenciatermében. A hely befogadó képességének korlátai miatt két külön rendezvényt is tartott az iskola, elsőként az érettségire készülő osztályokról, majd másfél-két órával később a szakmai, technikusi vizsgák érintettjeiről szólt az ünnepség. Mindkét eseményt hagyományosan szép szavalatok, kulturális produkciók színesítették és a szalagavató ünnepségek elmaradhatatlan látványos, jelmezes báli tánca zárta.

 

 

 

Az iskola vezetői, tanárai, az ünnepelt végzős fiatalok és hozzátartozóik mellett az eseményen részt vett Tapolca város önkormányzatának képviseletében a város polgármestere Dobó Zoltán, alpolgármesterei, Pass Sándor és Puskás Ákos, dr. Iker Viktória jegyző, valamint Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselő.

 

 

A végzős osztályok osztályfőnökeinek nevében Labovszky-Erdélyi Zsanett személyes hangon szólt az ünnepeltekhez. A 12/C vendéglátós, épületgépész és szakgimnazisták osztályfőnöke az indulásra emlékezve rámutatott, amikor kilencedikes gólyákként, gyakorlatilag gyerekként megkapták tanulóikat még nem láthatták azokat az  iskolán kívüli nehézségeket, amelyek erősen kihatottak az osztályközösségekre és a tanulási, tanítási folyamatra, de megbirkóztak vele. – A szalag feltűzése most azt bizonyítja, diákjaink már elértek valamit, megtettek minden tőlük telhetőt, hogy érettségit, szakmát szerezzenek-fogalmazott személyes hangú beszédében a pedagógus, majd méltatta kollégáit: Tarsoly Pétert, a 16 fős  12/A osztályfőnökét, Bekéné Bartha Erzsébetet, a 17 tanulóval búcsúzó 13/B osztályfőnökét és Őriné Szilvási Annát, az érettségire készülő 14 fős 13/F osztályfőnökét.

 

 

Fekete Lajos igazgató ünnepi gondolatait azzal kezdte, hogy az idei szalagavató rendkívüli a maga nevében, hiszen rendkívüli okok miatt új helyszínen, két szalagavató ünnepséget is tartanak. Az iskola nemrégiben kinevezett új igazgatója beszédében köszönetet mondott a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatnak, hogy megteremti a Széchenyiben zajló oktatás szakmai és anyagi hátterét, a tanítás lehetőségét. Köszönet járt Tapolca város önkormányzatának is, amely – mint elhangzott- mindent megtett annak érdekében, hogy az iskola működhessen. A szülőknek, nagyszülőknek is jutott a hála szavaiból, hiszen “ők biztosították, hogy a gyerekek tanulhassanak, iskolába járhassanak” – fogalmazott Fekete Lajos.

 

 

Dobó Zoltán polgármester a város nevében szólt a szalagavató ünnepeltjeihez, az iskola fenntartóihoz, a pedagógusokhoz, a szülőkhöz, méltatva azt az összefogást, amelynek Tapolca önkormányzata is a részét képezi és a Széchenyiben tanulókért, a társadalom, a gazdaság, az ország működése érdekében történik. /Töreky László/

 

 

 

 

 

A Pelion Hotel adott otthont a széchenyisek szalagavatójának

| hírek, közélet, oktatás, önkormányzat |