Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeivel, Batthyányi- Nagy Annamáriával, és Felföldi Gáborral, a Pannon Egyetem Kulturális Kabinetének vezetőjével közösen léptek fel ünnepi műsor keretében a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola diákjai 2022.okt.21-én.

 

 

 

A műsort a „Zenebona Művészeti Műhely” előadása nyitotta meg, majd Haga Kálmán a Járdányi Pál Zeneiskola tanára és Kungler Ádám 4. osztályos tanuló harsonán adott elő magyar népdalokat, ezzel nyitotta meg az irodalmi színpad műsorát. A klasszikus műfajú irodalmi műsorban versek, próza részletek és dalok hangzottak el, mellyel a művészek kiválóan érzékeltették a gyermekek részére a forradalmi hangulatot.

 

 

 

Patonai Szilvia igazgatótól megtudtuk, “Szent Márton köpenye családi nap és lampionos felvonulás”  néven szervez családi napot az iskola 2022.november 11-én. A rendezvény fővédnöke Dobó Zoltán polgármester lesz. A program keretében az ünnepi szentmise után,  16 órakor nyitja meg kapuit az iskola udvara. Itt az iskola Mazsorett csoportjának menettánca nyitja meg a programot, majd az előadás keretében fellép és bemutatkozik a Zenebona Művészeti Műhely, és az alsó tagozaton működő „Kerekerdő népi játékok és néptánc tehetséggondozó műhely”. A műsor része lesz az óvodások részére kiírt illusztrációs pályázat eredményhirdetése, majd a Zajongó Zenekar gyermekkoncertje szól kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A műsor alatt őszi finomságokat kóstolhatnak kedves vendégeink, vásárolhatnak tanulóink által készített, illetve szülői felajánlásként kapott apróságokból, közben gyönyörködhetnek kiállításunkban, melybe a tanulóink művészeti műhelyeken készített alkotásait láthatják. A műsor után az intézményben bemutatkoznak kézműves műhelyeink, a Tapolcai Vívóműhely és a Mazsorett csoport mindennapi munkáját ismerhetik meg a gyerekek. A Kézműves Művészeti Műhelyekben mini oltárt készíthetnek, és különböző Márton –napi „libás játékokkal” várják a műhelyvezető pedagógusok a gyerekeket. A családi nap végén 18 órától Márton lovas vezetésével lampionos felvonulással zárul a rendezvény, amelyre mindenkit szertettel várunk- tájékoztatott az iskola vezetője./tl/ /fotók:isk/

 

Tapolca,2022. október 25.

 

A Váci Mihály Irodalmi Színpaddal ünnepelték meg október 23-át, készülnek Szent Márton napjára

| hírek, oktatás |