Lovász Róbert és fia Kornél hosszú évek óta meghatározó szereplője a magyarországi szlalom versenyeknek. Elszántságukat és elhivatottságukat eredményeik bizonyítják.

 

Rengeteg időt, pénzt és energiát felemésztő sportot választott magának Lovász Kornél, akit édesapja, Lovász Róbert fertőzött meg az autóversenyzés szeretetével. A hosszú munkaórákat igénylő, sokszor éjszakába nyúló fejlesztéseket, beállításokat követően a versenypályán mérettetik meg magukat a versenyzők.

 

A jobb eredmény elérése érdekében versenyautóját folyamatosan fejleszti fotó: helyszíni

 

Kornélt szezonbéli eredményeiről kérdeztük: – Év elején két bajnokságba neveztem, az egyik az Euroring sst nevű kupasorozat, ami hat futamból áll. Ebből eddig négyet rendeztek meg, itt az első futamon technikai gond miatt kiestem, a másik három futamot megnyertem kategóriámban. Az abszolút értékelésben pont egyenlőséggel megyünk az első helyért apukámmal, Lovász Róberttel.

 

Kornél idén két bajnokságban indult fotó: helyszíni

 

Abszolútban van két első helyem és egy 2. helyezésem. A másik bajnokság, amiben indultam az a Magyar Országos Szlalom Bajnokság. Itt hét futamból áll a 2022-es évad, amiből már csak egy verseny van vissza. Sokféle pályán versenyzünk, az M-ringen például kétszer, a Kakucsringen, a Hungaroringen, Dunaújvárosban a Vasmű előtt, Gyulafirátóton a Continental tesztpályán és a kiskunlacházai repülőtéren.

 

Az egyik bajnokságot megnyerte, a másikban versenyben van a harmadik helyért fotó: helyszíni

 

A kategóriámban szereztem négy első helyet és két másodikat, plusz két bónusz pontot is gyűjtöttem, így bebiztosítottam magamat az első helyre. Abszolútban a 3. helyen állok, így az utolsó versenyen is szeretnék értékes pontokat gyűjteni, hogy ne veszítsem el pozíciómat. – értékelte teljesítményét a pilóta. /hg/

 

Lovász Kornél kiváló teljesítménnyel versenyez

| hírek, sport |