Negyedik alkalommal rendezték meg az Olimpiai Reménységek Tornája elnevezésű sakk versenyt a Tamási Áron Művelődési Központban.

 

Az idei megmérettetésre 156 versenyző nevezett U8-U14-es korosztályban. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke is, aki elmondta, hogy személyes tapolcai kötődése okán, nagy öröm számára, hogy a város, mint a sportág fővárosa, évről évre bizonyítja rátermettségét az ilyen és ehhez hasonló versenyek lebonyolításában.

 

Megfeszített figyelem és koncentráció jellemezte a több napos versenyt fotó: Havasi

 

Büszke arra, hogy Tapolca számos olyan tehetséget nevelt ki az évek során, kiknek neve szépen cseng a világ bármely országában és reményét fejezte ki, hogy a hagyomány nem szakad meg és újabb tehetségek, újabb bajnokok kerülnek a világ sakk elitjébe. Elmondta, hogy a versenyen szereplő fiataloknak reális esélyük van kvalifikációt nyerni a 2024-ben Budapesten megrendezésre kerülő Sakk Olimpiára.

 

Szabó László, a Sakkszövetség elnöke, a sakk fővárosának nevezte Tapolcát fotó: Havasi

 

Fontosnak tartja a sakk oktatását már az általános iskolában, hiszen nem csak a logikát javítja, hanem bizonyított módon más készséget is fejleszt, melyek kihatással vannak a komplex értelmi szint emelésére. A versenyen jól teljesítő sakkozók közül a legjobbak indulási jogot szereztek maguknak a Grand Prix egri döntőjén való részvételre. /hg/

 

Olimpiai Reménységek Tornája a Tamásiban

| hírek, sport |