A hagyományokhoz hűen idén is megszervezte népszerű táborait a TIAC VSE. A gyerekek a nyári szünet beköszöntével focis, katonai, „vulkán” és fürcsi táborokban tölthették hasznosan idejüket.

 

A sportegyesület sikeresen pályázott és nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.- nél, a Városi Civil Alap 2022 keretében, civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatására 11 millió forintot. – tudtuk meg Takács Gábortól, a TIAC leköszönő elnökétől.

 

A táborok a VCA-ICP-1-2022/4-000933 elnevezésű projekt keretein belül kerültek megvalósításra fotó:Havasi

 

A táborokat ingyenesen vehették igénybe a jelentkező gyerekek, ami hatalmas anyagi megterheléstől mentesítette a családokat. A legnépszerűbb a foci tábor volt, ahol a délelőtti edzéseket, meleg ebédet követően a Városi Strandon fürödhetett a közel 50 fős gyereksereg. A vulkán táborban a környező hegyekkel ismerkedhettek meg a gyerekek és idén már a Kis- Balatonhoz is ellátogatott a csapat.

 

Rendet és fegyelmet tanultak a tábor résztvevői fotó: Havasi

 

A katonai táborban, a honvédséggel összefüggő gyakorlati és elméleti képzés részesei lehettek a táborozók, akik a tábor végén, fegyelmezett alakzatban vonultak a szülők elé és vették át a táborban való részvételért járó emléklapot. A nyár hátralévő részében tartják majd a fürcsi tábort, aminek neve is mutatja a profilját, jó idő esetén a tapolcai strandra látogatnak, rossz időben élményfürdőkbe mennek majd.

 

A táborozók emlékérmet és oklevelet vehettek át a szervezőktől fotó: Havasi

 

A Tiacnak több projektje is megvalósul a közeljövőben, így július végén másodjára rendezik meg a Nemzetközi Utánpótlás Tornát, majd egy kisebbségi tornára kerül sor. A sporttelepre hamarosan kitelepítésre kerülő eredményjelző táblát ünnepélyes keretek közt kívánják avatni, amit egy kiállítás követ majd, mely Tapolca elmúlt 100 évének kiemelkedő sporteseményeit mutatja be. /hg/

 

Népszerűek a TIAC táborai

| hírek, sport |