Rímekben az életem- címmel mutatta be magánkiadásban megjelent verseskötetét Smidhoffer Eszter a városi könyvtár gyermekrészlegén a mai nap délelőttjén. A 27 éves költővel Antalóczy Zoltán, a TÁMK színjátszó klubjának vezetője beszélgetett. A kötet néhány versét Korponai Kitti és Dominek Ilona helyi színjátszók szavalták el a Bárdos székhelyintézményből érkezett diák közönség előtt.

 

 

Smidhoffer Eszter nevével és írásaival az olvasók elsősorban a Napló hasábjain találkozhattak, hiszen régóta külsős újságírója a megyei lapnak. 2015-től versel, 2017 óta pedig blogot is ír, amelyben elsősorban irodalmi élményeit osztja meg olvasóival.  Eszter barátai, ismerősei körében ismert arról, hogy a könyvtár, a könyvek, az olvasás és az írás szerelmese, így talán nem is olyan meglepő, hogy jelenleg a keszthelyi gyermekkönyvtárban dolgozik és az sem hogy nyomtatásban is szeretné látni műveit. Ez végül elsőként egy verseskönyv formájában látott napvilágot, amelybe belekerültek azok a költemények amelyeket a legjobbnak tartott a fiatal alkotó a 2015 óta megírt termésből.

 

 

 

Gyermekkori, iskolai hangulatok, a szerelem élménye, a boldogság, a bánat, a természet szépsége, és a minden körülmények között  megcsillanó remény fiatal női lélekben visszatükröződő képei ezek, amelyeknek keretét nem szigorú versformák, hanem a rímek és a nyelv dallamossága adja. Eszter a Tapolcai Média érdeklődésére elmondta, hogy Vasáros Ferencné gyermekkönyvtárosnak köszönheti, hogy irodalmi téren kibővült a látóköre és eljuthatott oda, hogy saját könyve legyen. Hozzátette, introvertált személyiségként elsősorban a vers és prózaírás az a művészi kifejezési eszköz amelyben otthon érzi magát. Amint valamiféle impulzus, ihlet éri, gondolatait papírra veti, esetleg telefonja diktafonjára mondja, majd a lehető leghamarabb írásba foglalja. Verseinek kilencven százaléka páros rímekben íródik, Eszter ezt a formát tartja a legjátékosabbnak. A Rímekben az életem kötet első negyede a gyermekkor, az iskoláskor időszakát dolgozza fel, majd a szerelmes versek, érzések, gondolatok, természeti képek  következnek. A borítón egy zöld és sárga színekben pompázó lepke jelenik meg, a pillangó a költő számára a szabadságot szimbolizálja, a színek pedig Eszter legkedvesebb színei. A folytatásról szólva az első kötetes szerző elmondta, hogy a jövőben egy prózai kiadvány megjelentetését is tervezi. /tl/

 

Versek, amelyek Eszter életére rímelnek

| hírek, közélet, kultúra |