A  diákok szavalatait, búcsúgondolatait követően Bajner Imre igazgató szólt a 2021/22-es tanév nyolcadikosaihoz a szombati ballagási ünnepségen a TBLÁI Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményben. Az iskolát támogató alapítvány által adományozott Batsányi-díjat idén Segesdi Ferenc vehette át és 29 tanuló kaphatott sikeres nyelvizsgájának elismeréséül értékes könyvutalványt a szülői munkaközösségtől.  A ballagáson, illetve a tanévzárón a tanulók, diákok, pedagógusok, szülők mellett részt vettek Tapolca város önkormányzatának képviselői, a város polgármestere és alpolgármesterei is. 

 

 

 

 

– Amikor szüleitek 2014-ben iskolát választottak számotokra, elsősorban az angol nyelv magas szintű elsajátítását helyezték előtérbe. Ezen a téren is dicséreteset alkottatok, amelyet számtalan nyelvvizsga bizonyítvány megszületése bizonyít…Köszönjük, hogy néhány nappal ezelőtti iskolai  búcsú műsorotokban arra emlékeztettetek bennünket pedagógusokat, hogy nem csak tanítottunk, hanem neveltünk is bennetek, hiszen megtudhattuk, tanáraitok gondolatai, bölcsességei évek távlatából is élénken élnek bennetek…Kívánom, hogy maradjatok mindig nyitottak a világra, de ne felejtsétek el, hogy kérdezni csak az tud igazán, aki megfelelő háttértudással rendelkezik. Ezt a középiskolában fejleszthetitek és tudom, hogy képesek vagytok rá! …Vigyázzatok fiatalságotokra, szépségetekre, adjatok időt magatok és a világ megismerésére! – tanácsolta a ballagó batsányis diákoknak Bajner Imre, majd a tagintézmény vezetőivel közösen kiosztotta a Batsányi Emléklapokat a végzősöknek.

 

 

 

Hagyomány, hogy évről évre a Batsányi János Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma Batsányi-díjban részesíti azokat a személyeket, akik az iskoláért végzett közösségi munkájukkal azt kiérdemlik.  Dr. Komjátiné Nyakó Györgyi intézményvezető bejelentette, a kuratórium idén Segesdi Ferencnek, a szülői munkaközösség leköszönő elnökének ítélte meg az elismerést. – Feri több mint egy évtizedig volt tagja, nyolc évig pedig elnöke a szervezetnek. Mindig rácsodálkoztunk kitűnő szervező munkájára, kimeríthetetlen energiájára, örökre emlékezetesek maradnak az általa szervezett rendezvények. Bármiben számíthattunk rá… – méltatta a kitüntetett munkáját az intézményvezető./tl/

 

Számtalan nyelvvizsga bizonyítvány született- ballagás a Batsányi tagintézményben

| hírek, oktatás |