Pár héttel ezelőtt aranyérmet szerzett csapatban a világkupán, anyák napján pedig bronz éremnek örülhetett Siklósi Gergely párbajtőröző.

 

 

Siklósi Gergely ismét bizonyította klasszisát. A tapolcai világbajnok, tokiói olimpiai ezüstérmes, a kairói párbajtőr Grand Prix-versenyen is remekül teljesített, ezúttal bronzéremig jutott. A Budapesti Honvéd vívója, Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa rendkívül magabiztosan jutott el a négyes döntőig.

 

Magabiztos győzelmekkel jutott el az elődöntőig fotó: helyszíni

 

Első meccse viszonylag szorosan alakult a német Grunhauserrel szemben (15:13), utána azonban a tőle megszokott, domináns, ellenmondást nem tűrő vívásával lépett előrébb. Két francia riválist győzött le rendkívül simán – Philippe 15:6; Allegre 15:7 -, és jutott ezzel a legjobb nyolc közé, majd a negyeddöntőben az olaszok egyik legnagyobb ígéretét, Di Verolit verte ugyancsak magabiztosan, 15:9-re. Az elődöntőben a francia Yannick Borel következett.

 

Ez a klasszis találat sem volt elég most a győzelemhez fotó: helyszíni

 

Borel 15:10-re nyert, és ezzel a magyar klasszis bronzérmet szerzett, szezonbéli eddigi holtversenyes legjobb eredményét produkálva. – olvasható a Magyar Vívószövetség honlapján. “Anyák napjára aranyat szerettem volna édesanyámnak hazaküldeni, de azért remélem, ennek is örül majd… A nehezebb kezdés után egész jól éreztem a vívást, haladunk előrébb és előrébb, bár úgy gondolom, még nem ez a csúcsforma. Borel ezen a napon jobb volt nálam, ő azért különleges egyénisége a fegyvernemnek.

 

Siklósi Gergely úgy érzi, ez egy jó kezdet fotó: helyszíni

 

Májusban, illetve a nyáron még sok verseny van hátra, ez a bronzérem jó kezdet lehet a további folytatás előtt.” – nyilatkozta az olimpikon. /hg/

 

Aranyat szeretett volna anyák napjára Siklósi Gergely

| hírek, sport |