Vassné Sárossy Gabriella és az általa vezetett Szorgos kezek foltvarró klub tagjainak alkotásaiból nyílt kiállítás “Tű-cérna-olló, avagy 5 év apró öltései” címmel kedden a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában. A használati és művészi értékkel egyaránt bíró, gyakran mesébe illően elbűvölő terítők, táskák, bábfigurák, textil faldíszek és egyéb munkák ezúttal is az alkotók hihetetlen szorgalmáról, tehetségéről és kreativitásáról tanúskodtak. A február 3-ig látogatható tárlat a kiállítók szándéka szerint nem csak az elmúlt öt év termését, de a klubtagok tudásának fejlődési útját is bemutatja.

 

 

 

Vassné Sárossy Gabriella: Fél évtizede kezdtük el a munkát, sokat fejlődtünk az évek alatt… /fotók:tl/

 

A megnyitóra érkezett szépszámú érdeklődőt és a kiállító foltvarró klub tagjait Barczáné Tóth Boglárka a TÁMK igazgatója köszöntötte. Elmondta, különlegesen szép és gazdag kiállítást sikerült összeállítani a művelődési központ falain belül működő klub munkáiból, de  a közelgő Magyar Kultúra Napja alkalmából szeretné mindazon személyek, munkatársak munkáját és támogató együttműködését is megköszönni, akik az elmúlt egy-másfél év nehézségei ellenére a házban működő kulturális és alkotói közösségekben, közösségekért dolgoztak.

 

A köszönet és a megbecsülés virágai is gazdára találtak

 

Vassné Sárossy Gabriella a foltvarró klub szakmai, művészeti vezetője megnyitva a kiállítást, tevékenységük, a foltvarrás nemzetközi és hazai múltjáról és jelenéről osztotta meg gondolatait, majd elárulta, hogy varrócsoportjuk immár öt éves. – Fél évtizede kezdtük el a munkát, azóta rendkívül sokat fejlődtünk. – A kiállításon láthatóak azok a karikákra varrt munkák, amelyeket a kezdetekkor készítettek tagjaink. Mindenki varrt egy blokkot, majd ezeket faliképpé összevarrtuk. Mellette láthatók azok a munkáink amelyeket az elmúlt időszakban készítettünk. A változás szembeötlő, mind az anyaghasználatban, a színválasztásban, bonyolultságban, az esztétikában jelentős a fejlődés – mutatott rá az egyre nagyobb tapasztalat és a tanulási folyamat eredményeire a klubvezető.

 

 

Török Attiláné vezényletével adott műsort a Tapolcai Kamarakórus 

 

A tapolcai foltvarró klub idei első kiállítását a Török Attiláné vezette Tapolcai Kamarakórus szép előadása és Verebélyi Zoltán a képzőművészkör tagjának alkalomra készült verseinek szavalatai színesítették. /tl/

 

Kiállításukkal bizonyítják a foltvarrók, hogy egyre jobbak  

| hírek, közélet, kultúra |