Sűrű októberi programja volt a TVSE Kosárlabda Szakosztályának. A megmérettetéseken sikerrel szerepeltek a csapatok.

 

Két idegenbeli mérkőzésre utazott a Tapolca VSE Kosárlabda Szakosztályának U12-es csapata. Sajnos betegség és karantén miatt nem a legerősebb keret állt Németh Katalin és Kovács Kristóf edzők rendelkezésére a Gyermek Kupában, így a következő eredmények születtek: Tapolcai Sárkányok – Ricsilla Rakéták 54:80, Tapolcai Sárkányok – Kanizsai Kosárlabda Klub 66:24. A szezon első fordulójában Nagykanizsa és Hévíz csapatait látták vendégül a Tapolcai Gepárdok. A Kanizsai Vadmacskák ellen nagyon szoros, ugyanakkor fontos 64-60- as győzelmet arattak. A forduló második mérkőzésén a Hévíz 68:61-re győzte le az elfáradt Kanizsai Vadmacskákat, így a két győztes csapat számára a forduló első helye volt a tét. A Tapolcai Gepárdok, a Hévíz SK felett 1 pontos, 52-51-es győzelmet arattak.

 

Szívvel, lélekkel küzdöttek a Tapolcai Gepárdok fotó: TVSE

 

Molnár Lajos edző szerint, csapatának nagy szíve van, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott. Mindkét meccsen vesztett helyzetből sikerült a végjátékokban fordítani, újra nehéz ellenfeleket győzhettünk le. – mondta. A mérkőzés során védekezésben és támadásban is mindenki nagyban hozzájárult a sikerhez. Így a “B” csoport megnyerésével újra a régió 3 legerősebb csapata közé tudtuk beverekedni magunkat. Köszönöm a gyerekek kitartó, szorgalmas munkáját és a szülők együttműködését, támogatását. –  értékelt a tréner. A Tapolcai Párducok mindkét meccsüket megnyerték a Regionális Serdülő Bajnokságban.

 

fotó: TVSE

 

A Sportdarázs/A csapatát 71:23-ra, míg a Várpalotai Gepárdokat 59:22 –re győzték le. Október végén, a Kazinczy Ferenc Tagintézményben rendezték meg az U12-es megyei bajnokság első fordulóját, ahol Ajka és Pápa utánpótlás játékosait látták vendégül a Tapolcai Gepárdok. A 4-5 éves, megalapozott szakmai munkát igazolva mindkét mérkőzésen már az elején nagy fölényre tett szert a szakosztályi válogatott csapat és szerzett végül nagyarányú győzelmeket. Tapolcai Gepárdok – Ajkai KU 89:7, Pápai KC – Tapolcai Gepárdok 12:110.

 

fotó: TVSE

 

Az U16-os lányok is nyertek a Megyei Kadett Bajnokság I. fordulójában. A Celldömölköt könnyen, a Várpalotát pedig szoros mérkőzés után az utolsó negyedben sikerült legyőzni. Tapolcai Oroszlánok – Celldömölki VSE Vulkán Fürdő 100:16, Várpalotai Gepárdok – Tapolcai Oroszlánok 31:50. /hg/

 

Októberi kosárlabda sikerek

| hírek, sport |