Több százan vettek részt az eseményen, bátran kijelenthetjük, hogy páratlan érdeklődés mellett zajlott szombaton a diszeli szüreti felvonulás és az azt követő szórakoztató és kulturális  programok sora. A településrész helyi szervezői ezúttal a Tapolca Kft-vel közösen hívták életre a látványos és vidám hagyományőrző programot, amelyhez végül az időjárás is kifejezetten kegyes volt.

 

 

A  falukerülő szüreti felvonulásra  a diszeliek alaposan felkészültek, feldíszítették a településrészt, programok sokaságát szervezték és meglehetősen nagy számban képviseltették is magukat az eseményen. Több hagyományőrző társasággal, lovasokkal, lovas huszárokkal, középkori vitézekkel, kiváló tapolcai néptáncosokkal megerősítve,  idén is a templomtól indult a menet nagyjából három óra magasságában.

 

 

 

A jelmezes felvonulás a településrész főterén, a Bene kocsmánál torpant csak meg. Ott a hintón érkező Sály Gyula kisbíró tréfás hirdetménye, majd a Gyulaffy bandérium vitézeinek fegyverbemutatója zajlott, de  a Batsányi Táncegyüttes gyönyörű népviseletbe öltözött  táncosai is bemutatták, hogy miként mulatott régen a magyar.

 

 

 

A felvonulás a Csobánc Művelődési Ház melletti közösségi téren, a falukemencénél ért véget, amelynek színpadáról  Dobó Zoltán polgármester és Tóth Bálint Diszel önkormányzati képviselője köszöntötte a mulatni vágyó diszelieket és vendégeiket.

 

 

 

Számos színpadi és egyéb kísérő program is színesítette az eseményt.A teljesség igénye nélkül a Felsőpatonyi Margaréta Népdalkörrrel közösen fellépő Csobánc Népdalkör, a Tapolcai Musical Színpad, a Basic Táncstúdió, a Batsányi Táncegyüttes tagjai adtak szép műsorokat. Ugyanakkor volt kürtöskalács sütöde, Pető Piroska fotókiállítás, gyermek kézműves foglalkoztató, lufihajtogatás, arcfestés és ugrálóvár is a felnőttek és gyerekek közös örömére. A büfét ezúttal Bene Károly és munkatársai vitték, este a Koktél együttessel zajlott és zárult  az idei szüreti bál./írás, fotók: Töreky L./

 

Nagy érdeklődés mellett zajlott az idei szüreti felvonulás Diszelben

| hírek, közélet, kultúra, önkormányzat |