A TOP-7.1-1-16-H-ESZA-2020-01781 Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében elnevezésű projekt harmadik mérföldkőéhez érkezett a megvalósítás.

 

A tavalyi évre tervezett, azonban a pandémia miatt csúszó centerpálya avató mérkőzésre augusztus végén került sor. A korábban beharangozott Dunaszerdahely csapata, az utolsó pillanatban mondta vissza a meghívást, hivatkozva az eredménytelen bajnoki szereplésre.

 

Ünnepélyes keretek közt adták át a felújított center pályát fotó: hg

 

A TIAC vezetősége gyorsan újra tervezte a programot, hiszen volt B és C forgatókönyv is. Szerettek volna, első osztályban szereplő együttest meghívni az ünnepélyes gálamérkőzésre, azonban az MLSZ érvényben lévő COVID szabályozásai miatt, – mely előírja, hogy mind a hazai, mind a vendégcsapat tagjainak, kísérőinek, érvényes negatív PCR teszttel kell rendelkezni -, olyan többletköltséget jelentett volna, melyet az egyesület nem tudott vállalni. Így esett a választás a jó erőkkel felálló NB III.-as VLS Veszprémre, akik örömmel fogadták el a meghívást. Finta Péter, az MLSZ Veszprém megyei elnöke elégedetten beszélt a Városi Sport – és Szabadidőcentrumban végbement fejlesztésekről és Takács Gábor Tiac elnökkel, már a jövőt tervezgetik.

 

Takács Gábor a megvalósult fejlesztésekről és jövőbeli elképzeléseikről is beszélt fotó: hg

 

Takács Gábor elmondta, bízik benne, hogy a hamarosan átadásra kerülő műfüves pálya és a hozzá tartozó világítás hiánypótló lesz a térségben és kihasználtsága bizonyítja majd a pálya szükségességét. Hamarosan egy napelempark is telepítésre kerül a pálya strand felőli oldalára, illetve felújítják a gimnázium és a sportcsarnok közt található műfüves pálya szőnyegét is.

 

 

Dobó Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a tapolcai látványsportok képviselői kihasználják a TAO adta pályázati lehetőségeket és ezáltal fejlesztik sportáguk felkészülési lehetőségeit.

 

 

A köszöntő beszédeket követően egy jó iramú mérkőzést láthatott a kilátogató közönség, ahol a vendégek 8:2-re győztek az ünneplő tapolcaiak felett. /hg/

 

Átadták a center pályát

| hírek, sport |