Keszthelyen rendezték a szezon utolsó vívóversenyét, a párbajtőrözők Olimpici országos bajnokságát. A négy korosztály számára lebonyolított hatnapos eseményen közel hatszáz fiatal küzdött meg egymással és a hőséggel, a szövetség beszámolója szerint sikeresen, hiszen a gyerekek bár alaposan izzadtak a vívóruha alatt, leginkább a bizonyítási vágy fűtötte őket.

 

– Most lettünk tizenöt évesek, 2006-ban alapítottuk meg az Olimpicit, és csak azt sajnálom, hogy az ötlet másik szülő atyja, Kulcsár Győző már nem élhette meg ezt a jubileumot. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, adott körülmények között nem volt egyszerű helyszínt találni egy ekkora léptékű rendezvényhez, de Eitner Kinga ezúttal is segített. Az ekkora kánikula azért nem segíti a viadalt, de senki sem panaszkodik, teszi a dolgát. Nem szeretnénk változtatni az alapötleten, a jövőben is hasonlóan fogjuk lezárni a szezont az országos bajnokságokkal. – mondta a versenysorozat egyik alapítója, Lukáts István, az Olimpici Közhasznú Alapítvány elnöke. A hatalmas versenyzői gárda közt a Tapolca Vívóklub párbajtőrözői is megmérették magukat. A tapolcaiak közül Cserép Dorina (3. hely), és Süketes Miklós Csaba (7. hely) érte el a legszebb eredményt a majd egy hétig tartó viadalon. Cserép Dorina az újonc lányok mezőnyében ezüstérmes lett a 2020/2021-es idényben, míg Süketes Miklós Csaba a hatodik, Konczek Lina Melodi a hetedik helyen végzett a ranglistán.

 

Cserép Dorina ezüst érmet szerzett újonc lány kategóriában a 2020/2021 – es idényben fotó: Facebook

 

A Gauland Zsófia és Szabó Ádám edzőpáros által felkészített vívók a következő eredményeket érték el: gyermek leány (85 induló): 11. Konczek Lina Melodi, 58. Bolla Sára, 75. Hegyi Dorka. Gyermek csapat (16 induló): 13. Hegyi Dorka, Konczek Lina Melodi, Bolla Sára. Újonc leány (89 induló): 3. Cserép Dorina, 34. Konczek Lina Melodi, 58. Hegyi Dorka, 70. Bolla Sára. Újonc csapat (15 induló): 9. Hegyi Dorka, Cserép Dorina, Konczek Lina Melodi, Bolla Sára. Újonc fiú (85 induló): 7. Süketes Miklós Csaba. Serdülő leány (81 induló): 18. Cséri Sára, 27. Konkoly Evelin, 28. Cserép Dorina, 66. Konczek Lina Melodi. Serdülő csapat (14 induló): 8. Cséri Sára, Konkoly Evelin, Cserép Dorina, Konczek Lina Melodi. Serdülő fiú (94 induló): 11. Süketes Miklós Csaba, 13. Bicsérdi Csongor. /hg/

 

A szezon utolsó versenyén is remekeltek a tapolcai vívók

| sport |