Életútjuk meghatározó mérföldkőéhez érkeztek városunk középiskoláinak végzős diákjai, május 3-án elindultak az érettségi vizsgák.

 

Az érettségizők reggel 9 órakor kezdték kidolgozni a 2021-es magyar nyelv és irodalom érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 240 percük volt. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 71 121 fő tesz középszintű, és 2 380 fő emelt szintű érettségit. A Batsányi János Gimnázium és Kollégiumban 65 fő jelentkezett rendes érettségi vizsgára, míg a Széchenyi István Baptista Középiskolában 40 diák méreti meg magát, szigorú egészségvédelmi óvintézkedések (testhőmérséklet-mérés, maszkviselés, távolságtartás, létszámkorlátozás stb.) mellett.

 

Biztonságos távolságban vizsgáznak a diákok fotó:Széchenyi

 

A járványügyi intézkedések miatt, a hagyományos érettségikhez képest elmaradnak a szóbeli vizsgák, csakúgy, mint tavaly. Az április 9-i kormányrendelet szerint azonban vannak olyan esetek, amikor mégis lesznek szóbeli vizsgák. Például akkor, ha az adott vizsgatárgy középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik, vagy ha a vizsgázó az emelt szintű vizsgájával szóbeli típusú nyelvvizsga egyenértékűséget kíván szerezni. Ezen kívül még több minősített esetben lehet szóbelizni. /hg/

 

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

| hírek, közélet, oktatás |