A nyomozók a 65 éves környékbeli településen élő férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elmondta, hogy a tárcában a több tízezer forint készpénzen kívül, talált még egy telefont, illetve egy bankkártyát és személyes iratokat is.

 

 

A telefont ezután egy füves árokba dobta, az iratokat pedig egy kukába hajította. A bankkártyát megpróbálta használni, ám miután nem járt sikerrel, azt az automatában hagyta. Korábban egy állampolgár tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy az egyik tapolcai üzletben ismeretlen tettes eltulajdonította a polcon hagyott pénztárcáját. A lopással összesen százezer forintot meghaladó kár keletkezett.

 

 

A rendőrség az elkövető felkutatása érdekében egy felhívást tett közzé (ez a tapolcaimedia.hu oldalunkon  is megjelent), melynek hatására a tettes 2021. február 23-án önként jelentkezett a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A rendőrök a férfinél tartott házkutatás során megtalálták az ellopott készpénz egy részét, melyet lefoglaltak, és visszaadtak a sértettnek. A tettes ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás- tudtuk meg Juhász Kingától, a Tapolcai Rendőrkapitányság megelőzési főelőadójától. /tl-rend/

 

Önként jelentkezett a pénztárcát eltulajdonító férfi  

| hírek, igazságszolgálatatás, rendőrség |