A rendőrség a húsvéti időszakban is nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzésre, a balesetek számának csökkentésére- tájékoztatott az ORFK.

 

Évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években viszont az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy sokan még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

 

 

– Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező. Indulás előtt kérjük, ne feledje: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszon! Kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat! A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.… hogy mindenki hazaérjen!- figyelmeztet a rendőrség kommunikációs szolgálata. /tl/

 

Húsvétkor a biztonsági övre koncentrálnak…

| hírek, rendőrség |