Három és fél évvel ezelőtt vette át Frang Lászlótól, a TIAC akkori elnökétől a vezetést Takács Gábor, aki komoly tervekkel és jól megszervezett háttérrel próbálja megvalósítani elképzeléseit, irányítani a klubbot.

 

A felnőtt csapat a megyei II. osztályban játszott és a nyolcadik helyen végzett, mikor a váltás megtörtént. A következő idényben sikerült három helyet javítva, az ötödik helyen végezni, majd a visszalépéseknek is köszönhetően, sikeresen pályáztak a megye I. osztályú indulásra. Közben az edzői gárda számát is növelték, hiszen az induló négy edző helyett, mára tíz szakember foglalkozik az utánpótlás korcsoportokkal. Az eredményekkel és komoly utánpótlás bázissal együtt a szurkolók is visszatértek a csapat mellé, akik covid mentes időben, a lelátóról buzdítják a tapolcai ifjakat.

 

Az utánpótlás nevelésben látják a jövő sikerét fotó: Havasi

 

6 korosztályos csapattal foglalkoznak az edzők a felnőtt csapat mellett, és Takács Gábor szerint csupán az U16-osoknál küszködnek létszámhiánnyal, ez a korosztály még erősítésre vár. Elnök úr büszke arra, hogy a felnőtt csapatnál, egy játékos kivételével, mindenki tapolcai vagy Tapolca környéki, szerinte ez országos viszonylatban is kuriózum ezen a szinten. A labdarúgó szakosztály vezetősége, szeretne az elkövetkezendő három éven belül feljutni az NB III. – as bajnokságba, azonban ehhez az kell, hogy az utánpótlás csapatok rendben legyenek és ne csupán mennyiségi kritériumoknak feleljenek meg, hanem minőségileg azt a szintet képviseljék, ami szükséges a magasabb osztályba lépéshez.  Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekeknek sikerélményük legyen, ezért csak felkészülten indítanák el őket az NB III.- as mezőnyben.

 

Az elnök büszke a csapat összetételére fotó:TVT

 

A TIAC elnöke elmondta, nem „zsoldos hadsereggel” szeretnék a szép eredményeket elérni, hanem egy egységes, összetartó hazai játékosokból álló együttessel. A TIAC új vezetősége, nemcsak a csapat- és közösségépítésre összpontosított, emellett a sportolási lehetőségek javításával kapcsolatosan kiírt pályázatokon is eredményesen szerepelt. A TAO beruházások leglátványosabb fejlesztései a center pálya talaj cseréje, az épület energetikai korszerűsítése, öltöző felújítások, adminisztratív eszközök beszerzései voltak. Takács Gábor legnagyobb álma válna valóra, ha a salakos pálya helyére nagypályás műfű kerülne, azonban ez egy körülbelül 180 millió forintos projekt, amelyben a TAO támogatások mellett a városnak is komoly önrészt kellene vállalni. Terveik közt szerepel még egy új, kisbusz beszerzése, nagyobb eredményjelző tábla telepítése, elmondása szerint, mindig annyit terveznek, amit meg is tudnak valósítani. A csapattagok összetartó erejét nemcsak a pályán elért eredményekkel kívánják szorosabbá fűzni, különböző formában, társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak.

 

Komoly szakmai munka folyik minden edzésen fotó: Havasi

 

Csoportosan vesznek részt véradásokon, adományokat visznek az állatmenhelynek, a hozzátartozókkal mérkőzéslátogatásokat szerveznek, igazi közösséget építenek. /hg/

 

Három éven belül szeretnének szintet lépni

| hírek, sport |