Nagy Judit  szerint a tapolcai Megbecsülés Idősek Otthona lakói a több hónapos elzártságot, szeretteik, unokáik, dédunokáik  fizikai hiányát nagyon nehezen élték és élik meg. – Ezt a hiányt rendkívül nehéz, gyakorlatilag lehetetlen pótolni- árulta el az intézményvezető. Ugyanakkor szerencsére  az otthon lakóit és dolgozóit egyaránt elkerülte a vírus, senki nem betegedett meg közülük. Ellátottjaik fele igényelt és kapott védőoltást az elmúlt héten- tudtuk meg.

 

Nagy Judit: ” Az elmúlt héten az ajkai kórházból megérkezett hozzánk az oltócsoport és az előzetes igényfelmérések alapján beoltották lakóinkat és dolgozóinkat.”

 

Mindezek ellenére az idősotthon igyekszik házon belül szabadidős, ünnepi programokat szervezni a lakóknak, persze gondosan betartott biztonsági előírások mellett. Mostanában a farsangra készülnek, amelyet sajnos idén az adventhez, a karácsonyhoz hasonlóan az intézmény falai és egymás között rendezik csak meg, hozzátartozók, fellépők nélkül. – Ami viszont öröm számunkra, hogy a mentősök, az orvosi ügyelet és a házi teszteléseink során mindenki negatívnak bizonyult, elkerült bennünket a vírus. Hetente kaptunk a népegészségügyi központtól védőfelszereléseket, tisztító-fertőtlenítő szereket, talán ennek is köszönhető, hogy sikeresen tudtunk védekezni. Az elmúlt héten az ajkai kórházból megérkezett hozzánk az oltócsoport és az előzetes igényfelmérések alapján beoltották lakóinkat és dolgozóinkat. Ellátottjaink nagyjából fele vette igénybe a védőoltást. Közben létrehoztunk egy biztonsági plexivel ellátott látogatófülkét, ahova előzetesen bejelentkezhetnek és egy fél órás beszélgetésre bejöhetnek idős szerettükhöz a hozzátartozók. A hét három napján tudunk erre lehetőséget biztosítani számukra, két másik napon pedig csomagot adhatnak be hozzánk – tájékoztatott  Nagy Judit a tapolcai Megbecsülés idősotthon vezetője. /tl/

 

Kapcsolódó videó:

A Megbecsülés Idősek Otthona lakói túl vannak az oltáson, az intézményt eddig elkerülte a Covid19 vírus.

Közzétette: Tapolcai Média – 2021. február 2., kedd

 

Elkerülte az Arany János utcai idősotthont a vírus, de az elzártságot rendkívül nehezen élik meg a lakók

| egészségügy, hírek, szociális szféra |