Falugyűlést hívott össze csütörtök este Tóth Bálint önkormányzati képviselő Diszel városrészben, hogy az aktuális ügyeket megvitassa választókerülete lakóival. A járványügyi ajánlásokat betartva gyülekeztek a diszeliek a Csobánc Művelődési Házban, ahol a fő téma az összejövetelnek is otthont adó, egykor közösségi munkával, a falubeliek által épített kultúrház felújítása volt.

 

A Közösen Tapolcáért Helyi Közösség által benyújtott és elnyert CLLD pályázatnak köszönhetően, hamarosan megjavítják az épület tetőzetét, kicserélik a nyílászárókat, megújítják a belső tereket, külső szigetelést, új bútorzatot, modern, akadálymentesített mosdókat kap az öreg épület. Az árajánlatok beérkeztek a lehetséges kivitelezőktől, már kiválasztották a nyertest, hamarosan a munkálatok ütemezésének ideje is kiderül- tájékoztatott  Tóth Bálint, aki a kultúrház padlásterének kipakolásához kérte a diszeliek segítségét.

 

A járványügyi előírásokat betartva tartott falugyűlést Diszel városrész

 

A képviselő elmondta, hogy a korábban tornateremként is működő épületben már nincsenek testnevelés órák, de a munkaterület kezdetéig a népszerűvé vált gerinctorna megtartható.  Az összejövetel második témája a faluban tapasztalható gyorshajtás volt. Tóth Bálint javaslatát, mely az egész településre kiterjedően 40km/órás sebesség korlátozásról szólt, támogatták a jelenlévők, néhány útszakasz további 30 km/órás táblával való ellátása mellett. Szóba került a járdák gyomtalanítása, renoválása, esetleges új szakaszok építése. Ez utóbbival kapcsolatban elhangzott, hogy pályázatot nyújtott be az önkormányzat, aminek várják az eredményét. Többen felvetették a bolt hiányából adódó gondokat a városrészben, amelynek megoldására a mozgó bolt szolgáltatás igénybevételét tartanák jó ötletnek. Az egybegyűltek megvitatták az idén saját szervezésben lebonyolított szüreti felvonulás tanulságait, valamint a gyűjtésből megmaradt pénzadomány sorsát. Úgy döntöttek, hogy a közel 100 ezer forint egy részét a helyi gyermekek mikulás ünnepségére fordítják, a többi pedig tartalékba kerül további programokra. Szóba került az este folyamán a temetőkerítés befejezése, elhagyott roncsautók sorsa, önkormányzati és magáningatlanokkal kapcsolatos problémák, amelyek megoldásához kérték a településrész önkormányzati képviselőjének segítségét. /km/

 

Falugyűlés – megvitatták közös dolgaikat a diszeliek

| hírek, közélet, önkormányzat |