A mai napon Dobó Zoltán polgármester és Soós Attila a Vektorbau Invest Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a diszeli Csobánc Művelődési Ház felújításáról szóló kivitelezői szerződést. Elhangzott, legkésőbb a jövő év első negyedévében pontot tehetnek a napokban kezdődő közel 45 millió forint összértékű beruházás végére.

 

Dr. Iker Viktória jegyző, Dobó Zoltán polgármester és Soós Attila ügyvezető aláírják a szerződést.  A kivitelező a napokban megkezdi a munkát.

 

Az épület tetőszerkezetét kijavítják, külső szigetelést (a Rockwool több milliós társadalmi felajánlása a szigeteléshez használt kőzetgyapot), korszerű nyílászárókat, továbbá belsőépítészeti felújítást, új, akadálymentes bejáratot, öltözőket és vizesblokkokat is kap a munkálatok során az  épület. A kultúrház belső részében a parkettázat cseréje, illetve a falazat javítása, festése valósul meg a projekt során.

 

 

A  Csobánc Művelődési Ház felújítása régi óhaja a diszelieknek, hiszen az utóbbi évtizedben meglehetősen leharcolt állapotba került a településrész kiemelten fontos közösségi színtere.  Ha elkészül, a korábbinál praktikusabb, vonzóbb intézmény szolgálja a helyieket. /tl/

 

A napokban elkezdődik a diszeli Csobánc Művelődési Ház felújítása

| gazdaság, hírek, kultúra, önkormányzat |