Tapolca ismét csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázathoz, illetve konzorciumi megállapodást köt több Veszprém megyei  várossal egy energetikai fejlesztéseket előkészítő uniós pályázat elnyerése érdekében – születtek meg a döntések a város önkormányzatának mai rendkívüli testületi ülésén.

 

A képviselők egyhangúlag elfogadták, hogy Tapolca hárommillió forint keretösszeggel csatlakozzon a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat segítő Bursa Hungarica Ösztöndíj-pályázathoz.

 

 

Elhangzott, a korábbi időszakban kevés pályázó volt ( mindössze 1.220.000 forintot fordítottak e célra), ezért a 3.000.000 forintos keretösszeg emelése továbbra sem indokolt.  A döntés értelmében az önkormányzatnak a pályázatokat 2020. október 5-ig ki kell írnia.  A  pályázók 2020. november 5-ig rögzíthetik pályázatukat az EPER-Bursa Rendszerben, majd a kinyomtatott pályázatokat az előírt mellékletekkel december 7-ig  kell leadniuk az önkormányzati hivatalban- áll az elfogadott előterjesztésben. A második napirendi pontot is ellenvélemény nélkül fogadta el a testület. A város önkormányzati képviselői támogatták, hogy Tapolca elinduljon az EUCF – European City Facility – “Városokkal a városokért” program – helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása” című pályázatán. Tapolca képviselő-testülete Ajka Város Önkormányzata vezetésével, Balatonfüreddel, Pápával és  Várpalotával közösen, konzorciumi formában nyújtja be pályázatát az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjában meghirdetett célokra. A képviselők felhatalmazták Dobó Zoltán polgármestert, hogy a pályázat benyújtásához a konzorciumi megállapodást aláírja és a szükséges nyilatkozatokat megtegye. A pályázat elnyerése esetén pénzügyi, technikai és jogi segítséget kaphat a város olyan beruházási koncepciók kidolgozásához, amelyek alkalmasak befektetői (vagy akár közvetlen és hazai EU-s) források bevonására az energiahatékonyság és a megújuló energia terén tervezett beruházásaikhoz. A teljes rendelkezésre álló keretből összesen 200 európai város és önkormányzat részesülhet testreszabott, gyors és egyszerűsített pénzügyi támogatásban pályázatonként 60.000 euró átalányösszeg, valamint szakértői támogatás formájában, fenntartható energia-befektetésekkel kapcsolatos beruházási koncepciók kidolgozására. /tl/

 

Ösztöndíj támogatásról és konzorciumi részvételről döntöttek

| hírek, önkormányzat |